Die 'Jurassic Park'-verwijzing in 'Independence Day' kwam van...

Die 'Jurassic Park'-verwijzing in 'Independence Day' kwam van...

Misschien wist je dit helemaal niet.

In Jurassic Park uit 1993 en Independence Day uit 1996 hebben de personages van acteur Jeff Goldblum een exact dezelfde zin. En dat is geen toeval. Het blijkt nu dat dit helemaal niet het idee van Goldblum was. Maar van wie dan wel?

In Jurassic Park van Steven Spielberg zien we Goldblum als Dr. Ian Malcolm en als hij achter in een jeep ligt en de T-rex ziet naderen zegt hij "Must go faster, MUST GO FASTER!". Diezelfde zin zegt zijn personage David Levinson ook in Independence Day van Roland Emmerich. De laatste bedacht de zin.

"Hopelijk kon Steven Spielberg erom lachen"
"Hij zei: 'Ik weet wat je kunt zeggen. Wat dacht je van een van die 'Must go faster' uit een andere film.' Ik zei: 'Werkelijk? OK. Kom op, Will Smith, je moet sneller gaan. Ga hier weg voordat de buitenaardse wezens ons hier opsluiten en ons vermoorden...'," aldus Goldblum in gesprek met Comicbook.com.

"Ik hoop dat meneer Steven Spielberg er om kon lachen. We hebben het ons met de grootste plezier toegeëigend," glimlachte Goldblum. "Het was een hommage, dat is een Frans woord. Het betekent een soort geglazuurde donut, geloof ik."





NieuwsFilm

meest populair