Samuel L. Jackson over zijn absurde Marvel-contract: "Ik kon het niet geloven"

Samuel L. Jackson over zijn absurde Marvel-contract: "Ik kon het niet geloven"

De geliefde acteur maakte in nog geen drie jaar tijd maar liefst negen films.

Samuel L. Jackson is al decennialang een grote naam in Hollywood. De geliefde acteur wist hoge ogen te gooien in diverse films, maar de laatste jaren is hij voornamelijk te zien in het MCU. In enkele jaren tijd was hij te zien in talloze Marvel-blockbusters, iets waar hij zich nu over uitlaat.

Jackson, o.a. bekend van pareltjes als Pulp Fiction en Jurassic Park, speelt al een behoorlijk lange tijd een grote rol in het MCU. Zo was hij voor het eerst te zien als Nick Fury in Iron Man, een rol die hij nog heel vaak op zich zou nemen.

Contract
Niemand minder dan Marvel-baas Kevin Feige nam contact op met Jackson om hem te strikken voor een contract van maar liefst 9 films. Hier zegt Jackson nu het volgende over: "Kevin zei me: "We willen je voor 9 films hebben". Ik dacht toen nog: "Ik moet dit blijven doen tot mijn dood!""

Het ging echter veel sneller dan Jackson dacht: "Deze 9 films werden gemaakt in ongeveer tweeënhalf jaar tijd. Ik vond dat echt krankzinnig! Dat eerste contract was snel afgerond. Het verliep allemaal feilloos".

Genieten
De acteur zelf geniet nog steeds van zijn Marvel-werk. Hij vindt het fijner om iets te doen waar hij plezier aan heeft in plaats van zich te focussen op films waar hij grote prijzen mee kan winnen. Zo vervolgt Jackson: "Vroeger dacht ik wel vaker: "Daar had ik een Oscar voor moeten krijgen" maar daar heb ik me overheen weten te zetten".


"Ik hou me daar niet meer mee bezig. Ik vind het leuk om de Oscars bij te wonen, maar de Oscars bepalen niet voor mij of iemand wel of niet een goede acteur is. Ik meet mijn succes met mijn geluk. Doe ik iets dat me blij maakt? Dan ben ik al meer dan tevreden. Als ze zeggen: "Met deze film win je een Oscar" bedank ik daarvoor. Ik speel dan liever een Mace Windu of Nick Fury".

Lees ook
Samuel L. Jackson werd miljonair dankzij het woord dat alleen hij zo goed kan uitspreken
Rijk worden met schelden, iets waar menig persoon jaloers op zal zijn...... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair