De "beste Nederlandse film" kijk je nu gewoon op Netflix

De "beste Nederlandse film" kijk je nu gewoon op Netflix

'De Terugreis' staat nu op de streaminggigant en gaat voor Oscargoud.

De Nederlandse inzending voor de Oscars 2025 is bekend. Sterker nog, hij is zelfs te bewonderen op Netflix, dus het is misschien wel de moeite waard om hem 'in te boeken'. Het gaat hier om De Terugreis.

Centraal in dit verhaal staan de oude nukkige Jaap (gespeeld door Martin van Waardenberg) en zijn vrouw Maartje (Leny Breederveld). Ze zijn al bijna 50 jaar samen. Jaap heeft eigenlijk nergens meer zin in, maar Maartje zit nog vol levenslust. Ze is echter ook behoorlijk verward.

Reis
Toch wil Maartje nog met Jaap reizen. Ze krijgt hem uiteindelijk zo ver om samen een oude vakantievriend in Spanje te bezoeken. Wat volgt is een unieke roadtrip, maar geheel vlekkeloos verloopt deze allesbehalve.

Onderweg hebben de twee ruzie, maar denken ze ook terug aan al hun goede herinneringen. Jaap komt echter ook achter de pijnlijke conclusie dat zijn vrouw dementerend is en dat vanaf nu alles anders zal worden.

Oscar-inzending
De Terugreis gaat hopelijk dus Oscar goud opleveren. Ook is deze al genomineerd voor drie gouden kalveren. De film draaide al eerder in de Nederlandse bioscopen, maar mocht je hem gemist hebben, geen zorgen: hij is nu ook op Netflix te bewonderen.



NieuwsFilm

meest populair