De beste film van Joaquin Phoenix is 'Her', en zijn slechtste heet...

De beste film van Joaquin Phoenix is 'Her', en zijn slechtste heet...

Phoenix heeft een flink wat topfilms gespeeld, maar wat is nou zijn slechtst beoordeelde film?

Joaquin Phoenix is een acteur die eigenlijk geen introductie nodig heeft. In zijn bijna 40-jarige carrière heeft hij nooit het voorspelbare pad bewandeld en heeft hij bewezen dat hij bij de absolute top binnen zijn vakgebied behoort. In aanloop naar Phoenix' nieuwe film Joker: Folie à Deux blikken we terug op zijn bijzondere carrière.

We kijken naar Phoenix' best en slechtst beoordeelde films. Dit wordt gebaseerd op de critici-score op Rotten Tomatoes.

Veel keuze
De eerste filmrol waarmee Phoenix veel bekijks trok, was natuurlijk die van Commodus in Gladiator. Bij de meeste acteurs zou Gladiator minstens in de top vijf best beoordeelde films staan, maar bij Phoenix staat deze niet eens in de top tien.

De absolute nummer een is de film Her van Spike Jonze. Phoenix speelt de hoofdrol van Theodore, een eenzame schrijver die in de nabije toekomst een relatie met een besturingssysteem (Scarlett Johansson) ontwikkelt dat is ontworpen om aan al zijn behoeften te voldoen.

Russkies
De slechtst beoordeelde film van Phoenix is de film Russkies uit 1987. De acteur was destijds pas dertien jaar oud en heette nog Leaf Phoenix, een naam die hij zelf had bedacht voor zijn acteercarrière. Begin jaren 90 begon Phoenix met het gebruiken van zijn geboortenaam.


De film gaat over een groep Amerikaanse jongens en een schipbreukelinge Russische zeeman die bevriend raken tijdens de Koude Oorlog.

Folie à Deux
Phoenix is deze week weer te zien op het witte doek in Joker: Folie à Deux, het vervolg op de film waarvoor hij een Oscar kreeg. Arthur Fleck is geïnstitutionaliseerd in Arkham, in afwachting van zijn proces voor zijn misdaden als Joker.


Terwijl hij worstelt met zijn dubbele identiteit, stuit Arthur niet alleen op ware liefde, maar vindt hij ook de muziek die altijd al in hem heeft gezeten. Phoenix wordt bijgestaan door Lady Gaga in de rol van Harley Quinn. De film is vanaf donderdag 3 oktober te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair