Leonardo DiCaprio heeft nog steeds spijt van deze flop: "Deze film wist niemand te overtuigen"

Leonardo DiCaprio heeft nog steeds spijt van deze flop: "Deze film wist niemand te overtuigen"

De acteur maakt normaal het ene na het andere pareltje, maar ook hij komt wel eens met een misser.

Leonardo DiCaprio is al decennialang een van de grootste namen in Hollywood. De met een Oscar bekroonde acteur heeft al de nodige pareltjes geleverd, maar er is ook een film waar hij tot op de dag van vandaag nog steeds spijt van heeft.

Het gaat hier om The Beach, de avontuurlijke dramafilm uit 2000 van Danny Boyle. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex Garland, die later ook doorbrak als regisseur (denk bijvoorbeeld maar aan Ex Machina, Annihilation en de recente Civil War).

Grote naam
Boyle's The Beach kreeg meteen al veel aandacht toen hij DiCaprio wist te strikken voor de film. Ondanks dat DiCaprio pas net goed en wel aan zijn acteercarrière was begonnen, was hij al wereldberoemd dankzij Titanic.

DiCaprio had dan ook de rollen voor het oprapen en tekende voor de hoofdrol in The Beach. Hierin is hij te zien als Richard, een jonge Amerikaan die naar Thailand afreist, op zoek naar avontuur.

Missie
Richard krijgt te horen van een verborgen eiland, dat wordt beschreven als een ongelofelijk paradijs, ver van de moderne wereld. Eenmaal daar aangekomen blijkt het toch iets anders in elkaar te steken dan gehoopt, waardoor de droom van Richard eerder in een nachtmerrie verandert.


The Beach werd matig ontvangen. Sommige filmcritici prezen de mooie beelden en locaties, maar het verhaal werd vaak beschreven als te oppervlakkig. De diepere thema's zoals consumentisme en escapisme komen nooit echt goed uit de verf, iets waar DiCaprio zich ook van bewust is.

Reactie
Het werd uiteindelijk een van de slechts ontvangen films van de geliefde acteur. Zo scoorde deze slechts een 21% op Rotten Tomatoes. Echt trots is hij hier dan ook niet op. Zo zei DiCaprio al eerder: "Het was niet het juiste project om voor te gaan na 'Titanic'."


"Ik dacht dat ik hiermee een nieuwe richting in zou kunnen slaan, maar de film wist de filmcritici noch de bioscoopgangers te overtuigen. De rol paste niet bij het serieuze acteerwerk dat ik wilde gaan laten zien en neerzetten".

Ook interessant
Mark Wahlberg heeft nog steeds spijt van een van de beste films van zijn carrière: "Ik hoop dat God mij vergeeft"
Mark Wahlberg is al decennialang een grote naam in Hollywood. De acteur wist hoge ogen te gooien in diverse films, maar de film die hem juist zo beroemd maakte vindt...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair