Zo zou Arthur Fleck naar een volwaardige Batman kijken volgens regisseur Todd Phillips

Zo zou Arthur Fleck naar een volwaardige Batman kijken volgens regisseur Todd Phillips

Voorlopig zijn er geen plannen om Batman in de 'Joker'-films te introduceren.

Nog maar een paar dagen en dan verschijnt Joker: Folie à Deux eindelijk in de bioscoop. Het vervolg op de monsterhit uit 2019 brengt Arthur Fleck/de Joker (Joaquin Phoenix) samen met zijn geliefde Harley Quinn (Lady Gaga).

De relatie tussen Joker en Harley is er een waar fans van de stripboeken lang naar hebben uitgekeken. Maar waar ze zich nog misschien wel meer mee bezighouden, is de relatie tussen Joker en zijn ultieme vijand, Batman.

Geen Batman
Al bij de eerste Joker werd er duidelijk aangegeven dat Batman er niet in zou voorkomen. Bruce Wayne verscheen weliswaar in de film, het verhaal van Arthur zou volledig op zichzelf staan.

Toch blijven fans zich nog steeds afvragen wat er zou gebeuren als deze versie van Joker alsnog Batman zou ontmoeten. En regisseur Todd Phillips heeft daar zo zijn eigen ideeën over.

Alfamannetje
"Ik denk dat Arthur ontzag zou hebben voor het alfamannetje dat Batman is," aldus Phillips. "Dat denk ik echt. Ik denk dat Arthur omhoog zou kijken en het zou waarderen. Ik denk dat hij daar ontzag voor zou hebben."


Of Arthur Batman ook echt zal ontmoeten, dat moeten we afwachten. Voorlopig zijn er geen plannen voor een derde Joker-film. Folie à Deux kun je wel snel gaan zien: de film verschijnt donderdag in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair