Spectaculaire 'Sonic the Hedgehog 3' verschijnt op deze dag in de bioscoop

Spectaculaire 'Sonic the Hedgehog 3' verschijnt op deze dag in de bioscoop

De legendarische Jim Carrey herneemt de rol van Dr. Robotnik.

Sonic the Hedgehog 3 valt op 5 december te bekijken in de Nederlandse bioscoopzalen. Het derde deel uit de succesvolle filmreeks is gebaseerd op het gelijknamige Japanse videospel uit de jaren 90.

De eerste Sonic the Hedgehog-film was een succes aan de bioscoopkassa en werd zelfs een van de meest winstgevende films van het jaar. De film zette een record voor het beste openingsweekend voor een videogamefilm in de Verenigde Staten en Canada en bracht uiteindelijk meer dan 300 miljoen dollar wereldwijd op.

Stemacteurs
De films draaien hoofdzakelijk rond Sonic, een antropomorfe blauwe egel die het opneemt tegen een wetenschapper genaamd Dr. Robotnik. De stemmen worden verleend door Ben Schwartz (Sonic) en Jim Carrey (Robotnik).

De film werd geregisseerd door Jeff Fowler die ook de twee vorige delen op zich heeft genomen. Fowler krijgt lof van de Sonic-fans voor zijn respectvolle aanpak van het personage.

Vergelijking met The Riddler
Carrey vergelijkt Robotnik met The Riddler, een personage dat hij heeft gespeeld in Batman Forever van Joel Schumacher. "Het is alsof Robotnik en elke superschurk in Marvel of DC eigenlijk uit een plaats van verwaarlozing komt dat zich uit in prachtige creaties die zijn ontworpen om de wereld te beheersen," aldus Carrey.


Voor Carrey speelt ook een persoonlijke reden in zijn keuze voor de Sonic-films. Zijn dochter was namelijk in haar jeugd een grote fan van het Japanse videospel en wist haar vader te overtuigen om mee te doen in de verfilmingen.

Uitgesteld pensioen
De Canadese acteur was aanvankelijk van plan om met pensioen te gaan na Sonic the Hedgehog 2. De producenten van de film wisten hem echter te overtuigen om terug te keren voor het derde deel. Hierdoor is het de eerste keer dat Carrey dezelfde rol vertolkt in meer dan twee films. De andere rol die hij meermaals heeft vertolkt is Ace Ventura.

Carrey was in de jaren 90 een van de meest commercieel succesvolle acteurs en werd vooral gecast in komische films zoals Ace Ventura: Pet Detective, The Mask, Dumb and Dumber en Liar Liar.

NieuwsFilm

meest populair