Warner Bros. wordt ongeduldig: Robert Pattinsons Batman toch in het DCU?

Warner Bros. wordt ongeduldig: Robert Pattinsons Batman toch in het DCU?

Het lijkt erop dat de plannen van James Gunn en Matt Reeves om alles gescheiden te houden, toch niet doorgaan.

Vorige maand verscheen er op FilmTotaal nog een artikel over de Batman-films van Matt Reeves met Robert Pattinson. Die zouden volledig losstaan van het nieuwe DC Universe.

Dat DCU wordt momenteel nog uitgewerkt door James Gunn. De DC-baas heeft zijn eigen plannen voor een film met Batman en Robin, The Brave and the Bold genaamd. Pattinson zou daar dus niet in meespelen.

Druk van hogerop
Maar nu komen al die plannen in gevaar. Volgens filmjournalist Jeff Sneider is Warner Bros. ongeduldig. CEO David Zaslav wil zo snel mogelijk meer Batman-films zien, omdat hij wil concurreren met Marvel.

Volgens Sneider speelt de studio nu met het idee om Pattinsons Batman toch over te brengen naar het DCU. Dan zou er maar één Batman zijn. Maar dat idee gooit de plannen van zowel Reeves als Gunn compleet overhoop.

Brave and the Bold
De Batman-film van Gunn zou geregisseerd worden door Andy Muschietti (The Flash). Er bestaan al lang geruchten over wie de rol van Batman in de film zou spelen: favoriet onder fans is Reacher-ster Alan Ritchson.


Mocht Pattinson naar het DCU gebracht worden, dan is het onzeker wat er met The Brave and the Bold zal gebeuren. Vooralsnog staat The Batman: Part II gepland voor 2026.

NieuwsFilm

meest populair