Het peperdure 'Megalopolis' wordt wel heel slecht ontvangen door het publiek

Het peperdure 'Megalopolis' wordt wel heel slecht ontvangen door het publiek

Niet alleen filmcritici maken de film met de grond gelijk, maar ook bioscoopgangers vinden er maar weinig aan.

Begin deze maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Megalopolis. De nieuwste film van Francis Ford Coppola leek toen al geen succes te worden, maar ook de 'gewone bioscoopgangers' zijn duidelijk verre van overtuigd.

De wereldberoemde Coppola heeft al de nodige pareltjes geleverd, zoals The Godfather en Apocalypse Now, maar helaas lijkt het erop dat Megalopolis niet toegerekend zal worden tot zijn meesterwerken.

Problemen
Hoewel Coppola een grote naam is, lukte het hem niet om de steun te krijgen van Hollywood om zijn film te maken. Hij financierde Megalopolis uiteindelijk dus grotendeels zelf. De kosten bedroegen meer dan 120 miljoen dollar.

De blockbuster kent echter een dramatische start. Tijdens de openingsweek in de Verenigde Staten haalde de film slechts 4 miljoen dollar op. Filmcritici waren al niet al te positief over Megalopolis, maar het publiek is dat nog minder.

Cijfers
Op Rotten Tomatoes staat de 'Tomatometer', het punt van de filmcritici, op een Rotten score van 49%. De Audience Score ligt echter met zijn 34% nog heel wat lager. In Nederland zullen we nog even moeten wachten op Megalopolis: deze draait bij ons pas vanaf 5 december.



NieuwsFilm

meest populair