Eerste recensies nieuwe Stephen King-film 'Salem's Lot': top of flop?

Eerste recensies nieuwe Stephen King-film 'Salem's Lot': top of flop?

Volgende maand verschijnt de lang vertraagde verfilming alleen op HBO Max.

Sommige mensen kunnen geen genoeg krijgen van verfilmingen van de boeken van Stephen King, de King of Horror. De volgende film staat alweer op het programma: Salem's Lot. De grote vraag: is de film enigszins de moeite waard?

Zeker niet alle films die gebaseerd zijn op het werk van King worden goed ontvangen. Er zijn toppers, maar ook zeker floppers. Salem's Lot, oorspronkelijk gepland voor 2022, lijkt niet bepaald een schot in de roos.

Rotten Tomatoes
Op Rotten Tomatoes verschijnen ondertussen de eerste recensies en die zorgen voor een tijdelijke Tomatometerscore van 58 procent. En dat is niet 'fresh', maar ook niet enorm 'rotten'.

"Een popcorn-verspillende, gil-opwekkende, ingewikkelde kleine traktatie," is de positieve korte mening van William Bibbiani van TheWrap. "Het is een verdomd gave remake en het levert je een verdomd gave tijd op."

Veel beter
"Salem's Lot (2024) is veel beter dan sommige Stephen King-fans misschien verwachten, dankzij het plezier dat de film heeft met het bronmateriaal," vindt Bill Bria van Discussing Film.


Maar er zijn dus genoeg mindere reacties. "Er is duidelijk een reden waarom deze film jarenlang op de plank heeft gelegen," schrijft Tyler Nichols van Joblo. "Ik hoopte dat ze eindelijk de code zouden kunnen kraken bij deze verfilming. Maar het is helaas nog steeds niet gebeurd, en op dit moment ben ik bang dat dit ook nooit zal gebeuren."

Streamen
Vanaf 3 oktober kijk je Salem's Lot van regisseur Gary Dauberman op HBO Max.

Lees ook
De nieuwste Stephen King-film wint mooie filmprijs: is 'The Life of Chuck' echt zo goed?
In een keer lijkt de nieuwe film van Mike Flanagan een serieuze Oscar kanshebber.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair