Dit zijn de 6 'Lord of the Rings-films gerangschikt van goed naar slecht: ben jij het ermee eens?

Dit zijn de 6 'Lord of the Rings-films gerangschikt van goed naar slecht: ben jij het ermee eens?

Rotten Tomatoes geeft de succesvolle filmreeks van Peter Jackson een rangschikking.

De Middle-Earth-filmreeks van Peter Jackson behoort tot een van de meest succesvolle aller tijden en werd genomineerd voor een indrukwekkende 37 Oscars. Ook aan de bioscoopkassa wisten de films te scoren en brachten wereldwijd bijna 6 miljard dollar op.

Deze films rangschikken is dus zeker niet evident, maar het is zeker een poging waard.

Lauwe ontvangst
Op de laatste plaats hebben we The Hobbit: Battle of the Five Armies, het laatste deel uit de The Hobbit-trilogie. Peter Jackson krijgt vaak het verwijt dat hij met The Hobbit-films een relatief dun boek heeft verspreid over drie films. Bilbo Baggins zou het als volgt samenvatten: "Het boter is teveel uitgesmeerd over het brood."

Op de vijfde plek krijgen we The Hobbit: An Unexpected Journey, het eerste deel uit de The Hobbit-trilogie. De film staat bekend om zijn revolutionaire high frame rate-technologie waarbij de beelden ongelooflijk scherp ogen. Toch scoort de film maar een lauwe 64% op Rotten Tomatoes.

Motion-capture vertolking
Op de vierde plek krijgen we The Desolation of Smaug, het vervolgstuk op An Unexpected Journey. Dit deel wordt beschouwd als de beste film uit de trilogie en wordt geprezen voor Benedict Cumberbatch's motion-capture vertolking als de draak Smaug.


Op de derde plek krijgen we The Fellowship of the Ring, het commercieel en kritisch succesvolle eerste deel uit de Lord of the Rings-trilogie. Peter Jackson slaagde in de aartsmoeilijke opdracht om het gelijknamige boek van Tolkien eer aan te doen met zijn verfilming. De film wordt geprezen voor de sterke acteerprestaties van Elijah Wood (Frodo) en Sean Astin (Samwise).

Grootschalige finale
Op de tweede stek krijgen we The Return of the King, de epische finale van de trilogie. Ondanks de polariserende epiloog-scènes wist Peter Jackson zijn kolossale trilogie op een bevredigende manier af te ronden.

Tenslotte gaat de eerste positie naar The Two Towers, het vervolgstuk op The Fellowship of the Ring. Meestal weet het vervolg de originele film niet te overtreffen, maar toch bewees Jackson het tegendeel. Vooral The Battle of Helm's Deep wordt beschouwd als een van de meest epische gevechtsscènes uit de filmgeschiedenis.

NieuwsFilm

meest populair