Deze ijzersterke film met Joaquin Phoenix is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Deze ijzersterke film met Joaquin Phoenix is een van de beste boekverfilmingen van de laatste jaren

Joaquin Phoenix en John C. Reilly schitteren in deze sublieme western.

Het verfilmen van een geliefd boek of graphic novel kan verschillende resultaten hebben: zo kun je bijvoorbeeld het succes ervaren van de Lord of the Rings- of Harry Potter-verfilmingen, maar vaak gaat het compleet mis. Geslaagde boekverfilmingen verdienen daarom meer aandacht.

We legden onlangs al de focus op adaptaties als Big Fish, A Monster Calls en Leave No Trace. Vandaag zetten we de sublieme western The Sisters Brothers in het zonnetje.

Verhaal
In The Sisters Brothers volgen we huurmoordenaarsbroers Eli en Charlie Sisters (John C. Reilly en Joaquin Phoenix). De twee broers krijgen van The Commodore (Rutger Hauer) de opdracht om Hermann Kermit Warm (Riz Ahmed) op te sporen.

Hermann zou volgens The Commodore iets belangrijks gestolen hebben. Het probleem is dat Eli een persoonlijke crisis heeft en begint te twijfelen aan de duurzaamheid van zijn gekozen carrière, en Hermann misschien wel een beter aanbod heeft.

Verfilming
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Patrick DeWitt dat in 2011 werd gepubliceerd. John C. Reilly bemachtigde de filmrechten. Het is de eerste Engelstalige film van Franse topregisseur Jacques Audiard, die in 2015 de Palme D'Or won met zijn film Dheepan.


De film werd sterk ontvangen door critici. Zo scoort het maar liefst 87% op Rotten Tomatoes. Helaas was de film geen financieel succes. Het wist in totaal slechts 13,1 miljoen dollar op te halen aan de box-office, terwijl het productiebudget 38 miljoen dollar was.

Rutger Hauer
The Sisters Brothers heeft ook een Nederlands tintje met de inclusie van de legendarische Rutger Hauer. Hauer kwam in 2019 te overlijden, en The Sisters Brothers is een van zijn laatste films die uitkwam voor zijn overlijden.


Benieuwd naar de film? Je kijkt 'm nu op Pathé Thuis of op Mubi. Phoenix is komende week weer te zien als Arthur Fleck in Joker: Folie à Deux.

NieuwsFilm

meest populair