Negatieve ontvangst 'Ghostbusters' (2016) was de schuld van "Trump-aanhangers," aldus regisseur

Negatieve ontvangst 'Ghostbusters' (2016) was de schuld van "Trump-aanhangers," aldus regisseur

Paul Feig kijkt terug op de "echt rare" periode waarin de film uitkwam.

De reboot van Ghostbusters uit 2016 werd destijds slecht ontvangen door het publiek. Hoewel de film een Rotten Tomatoes-score van 74% kreeg van recensenten, staat de publieksscore op een magere 49%.

Een groot deel van de discussie over de film betrof het feit dat het team van de Ghostbusters deze keer uit vier vrouwen bestond, in plaats van vier mannen. Regisseur Paul Feig legt de schuld daarvoor bij Donald Trump.

Trump-aanhangers
"Het politieke klimaat van die tijd was echt raar," aldus Feig in een nieuw interview. "Er waren veel gasten op zoek naar een gevecht. (...) Zoveel van hen waren Trump-aanhangers."

"Trump kwam tegen ons uit," gaat hij verder. "[Hij zei:] 'Nu maken ze Ghostbusters met alleen maar vrouwen. Wat is er aan de hand?' (...) Iedereen werd kannibaal. Het maakte van de film een politiek statement."

Nieuwe acteurs
Volgens Feig zaten er alleen maar vier vrouwen in de film omdat de acteurs uit de originele Ghostbusters niet meer beschikbaar waren. "Ik wilde niets doen dat de originele films zou schaden," zegt hij. "Ik vond het helemaal niet belangrijk dat de hoofdpersonen vrouwen waren."


De vier vrouwen in kwestie waren Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones en Kate McKinnon. De film was zo polariserend dat de studio daarna in een andere richting ging. In 2021 verscheen Ghostbusters: Afterlife en dit jaar volgde Ghostbusters: Frozen Empire.

NieuwsFilm

meest populair