De 'Minecraft'-film laat zien hoe 'Crafting' werkt op het witte doek

De 'Minecraft'-film laat zien hoe 'Crafting' werkt op het witte doek

De studio hoopt dat de eerste clip fans toch kan overtuigen om de film te gaan zien.

De marketing van de Minecraft-film is niet bepaald soepel van start gegaan. De eerste trailer werd door zo ongeveer het hele internet slecht ontvangen, en onlangs verschenen er zelfs beschuldigingen van slecht gedrag op de set door ster Jason Momoa.

Nu heeft de studio een eerste clip van de film uitgebracht in de hoop de conversatie een betere kant op te sturen. De clip heeft alles te maken met 'crafting', het mechanisme dat aan de basis ligt van de game en ook een grote rol zal spelen in de film.

Verhaal
Vier buitenbeentjes worstelen met gewone problemen wanneer ze plotseling door een mysterieus portaal naar de Overworld worden getrokken: een bizar, kubusvormig wonderland dat leeft van verbeelding.

Om weer thuis te komen moeten ze deze wereld zien te beheersen (en te beschermen tegen kwaadaardige dingen zoals Piglins en Zombies) terwijl ze op een magische zoektocht gaan met een onverwachte, deskundige knutselaar, Steve.

Clip
Bekijk de clip hieronder. A Minecraft Movie wordt geregisseerd door Jared Hess en moet vanaf april 2025 te zien zijn in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair