Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Blink Twice' en de remake van 'The Crow'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Blink Twice (2024)
Regie: Zoë Kravitz | Cast: Naomi Ackie, Channing Tatum, Alia Shawkat, Christian Slater | Onze recensie
Als techmiljardair Slater King cocktailserveerster Frida ontmoet tijdens zijn fundraiser, klikt het enorm goed. Hij nodigt haar uit voor een droomvakantie met hem en zijn vrienden op zijn paradijselijke privé-eiland. Wilde nachten gaan over in zonovergoten dagen en iedereen heeft het naar zijn zin. Maar als er vreemde dingen beginnen te gebeuren, begint Frida aan haar realiteit te twijfelen. Er is iets mis met deze plek. Ze zal de waarheid moeten ontdekken als ze dit feest levend wil verlaten.



The Crow (2024)
Regie: Rupert Sanders | Cast: Bill Skarsgård, FKA twigs, Danny Huston, Josette Simon | Onze recensie
Zielsverwanten Eric Draven en Shelly Webster worden op brute wijze vermoord wanneer de demonen uit haar duistere verleden hen inhalen. Eric krijgt de kans om zijn ware liefde te redden door zichzelf op te offeren en gaat op zoek naar genadeloze wraak op hun moordenaars. Hij doorkruist de werelden van de levenden en de doden om de verkeerde dingen recht te zetten.



Jimmy (2024)
Regie: David-Jan Bronsgeest | Cast: Rick Paul van Mulligen, Charlie Chan Dagelet, Sonia Eijken, Thijs Boermans | Onze recensie
Wanneer een vriendin van Dilara wordt vermoord, keert ze terug naar haar geboortedorp. Ze krijgt het gevoel dat de beruchte dorpsgek Jimmy wraak wil nemen op de vriendinnengroep. Een truecrimepodcast met Jimmy's stem verschijnt: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat hij achter je aankomt. Na een nieuwe moord tijdens een rave weet Dilara het zeker: zij is het volgende doelwit.



The Killer (2024)
Regie: John Woo | Cast: Nathalie Emmanuel, Sam Worthington, Omar Sy, Aurélia Agel | Onze recensie
Zee is een mysterieuze en gevreesde huurmoordenares in de Parijse onderwereld. Tijdens een opdracht van haar schimmige mentor en contactpersoon Finn weigert ze de verblinde jonge vrouw Jenn te doden in een nachtclub. Haar moment van vriendelijkheid leidt tot het uiteenvallen van Zee's allianties en trekt de aandacht van de scherpe politierechercheur Sy. Zee's beslissing stort haar verder in een sinister crimineel complot dat haar op ramkoers zet met haar eigen verleden.



Daaaaaali! (2023)
Regie: Quentin Dupieux | Cast: Anaïs Demoustier, Edouard Baer, Jonathan Cohen, Gilles Lellouche | Onze recensie
Een Franse journaliste besluit een documentaire te maken over het leven van de Spaanse surrealistische kunstschilder Salvador Dalí. Ze weet hem te strikken voor een interview en ontmoet de man diverse keren. Het project zal echter nooit helemaal gerealiseerd worden.



Amerikatsi (2022)
Regie: Michael A. Goorjian | Cast: Michael A. Goorjian, Hovik Keuchkerian, Nelli Uvarova, Mikhail Trukhin | Onze recensie
Als kleine jongen is Charlie Armenië gedwongen ontvlucht. Als hij in 1948 terugkeert om te helpen met de wederopbouw, is niet iedereen gecharmeerd van de teruggekeerde 'Amerikatsi' en wordt hij gearresteerd. Met een aanstekelijke positiviteit maakt hij het beste van zijn gevangenschap, waarbij hij de spaarzame lichtpuntjes gebruikt om hoop te geven tijdens de donkere dagen.



Tatami (2023)
Regie: Zar Amir Ebrahimi, Guy Nattiv | Cast: Arienne Mandi, Zar Amir Ebrahimi, Jaime Ray Newman, Nadine Marshall | Onze recensie
Halverwege het wereldkampioenschap judo ontvangen Leila en haar coach Maryam een ultimatum van de Islamitische Republiek Iran: Leila moet een blessure faken en verliezen. Als ze weigert, zal ze worden bestempeld als een verrader van de staat. Met haar eigen vrijheid en die van haar familie op het spel staat Leila voor een onmogelijke keuze. Zal ze zich schikken naar het Iraanse regime, zoals haar coach Maryam haar smeekt te doen? Of zal ze doorvechten en gaan voor goud?



Bad Living (2023)
Regie: João Canijo | Cast: Anabela Moreira, Rita Blanco, Madalena Almeida, Cleia Almeida | Onze recensie
Vijf vrouwen runnen een oud hotel en proberen het te redden van verval. We maken kennis met eigenares Sara, haar dochter Piedade en kleindochter Salomé, aangevuld met Piedades zus Raquel en manusje-van-alles Angela. Centraal staat een ernstig verstoorde moeder-dochterverhouding die als een virus van generatie op generatie lijkt overgesprongen.



Widow Clicquot (2023)
Regie: Thomas Napper | Cast: Haley Bennett, Tom Sturridge, Natasha O'Keeffe, Cecily Cleeve | Onze recensie
Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot staat met haar echtgenoot aan de grondslag van de Clicquot wijngaard. De jonge vrouw wordt slechts op 27-jarige leeftijd weduwe en neemt de wijngaard over, waarna ze als de Grande Dame de Champagne bekendstaat. Met haar kennis en vaardigheden ontwikkelt ze een nieuwe techniek die sindsdien deel uitmaakt van de productie van de bekende champagne.



Velikolepnaya pyaterka (2023)
Regie: Vasiliy Rovenskiy | Cast: Anna Starshenbaum, Diomid Vinogradov, Garik Kharlamov, Pavel Priluchnyy
Wanneer de avontuurlijke straathond Samson achterna gezeten wordt door hondenvangers, verstopt hij zich in het Metropolitan Operagebouw. Daar ontmoet hij de charmante poedel Margot, het geliefde huisdier van Anastasia, de ster ballerina van het theater. Samson is meteen betoverd door Margot. Wanneer de kostbare tiara die Anastasia tijdens haar optreden moet dragen wordt gestolen, gaan ze samen op zoek naar de dief om de tiara op tijd terug te brengen.



NieuwsFilm

meest populair