Jimmy

Jimmy (2024)

Elk Nederlands horrorinitiatief is aan te moedigen, maar het veelbelovende Jimmy zit vol misrekeningen.
play

4,8 details

  • 85 Min
  • Horror
  • Nederland
85 Min Nederland

Wanneer een vriendin van Dilara wordt vermoord, keert ze terug naar haar geboortedorp. Ze krijgt het gevoel dat de beruchte dorpsgek Jimmy wraak wil nemen op de vriendinnengroep. Een truecrimepodcast met Jimmy's stem verschijnt: hoe langer je luistert, hoe groter de kans dat hij achter je aankomt. Na een nieuwe moord tijdens een rave weet Dilara het zeker: zij is het volgende doelwit.

Regie
David-Jan Bronsgeest
Cast
Rick Paul van Mulligen, Charlie Chan Dagelet, Sonia Eijken, Thijs Boermans, Isa Hoes, Sara Luna Zoric, Richelle Plantinga, Sophie Bouquet, Aiko Beemsterboer, Lineke Rijxman, Liciano Rowano, Sem de Vlieger, Jord Knotter, Thibaud Dooms, Hein van der Heijden, Inaya Zarakhel, Sara Afiba, Cynthia Spiering, Joerie Widdershoven.
Budget
$ 623.000
Release
22.08.2024
Release NL
22.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: David-Jan Bronsgeest | Scenario: Tim Koomen | Cast: Rick Paul Mulligen (Jimmy), Charlie Chan Dagelet (Maryam), Sonia Eijken (Dilara), Thijs Boermans (Jason), Isa Hoes (Edith), Sara Luna Zoric (Bowie), Richelle Plantinga (Sharon), Sophie Bouquet (Jennifer), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2024

Hulde aan de Nederlandse filmmaker die het aandurft om een genrefilm en dan vooral een horrorfilm op te tuigen. Het genre mag er bij het bioscooppubliek dan wel ingaan als een stevig bord erwtensoep en inhoudelijk, thematisch en stilistisch nog steeds nieuwe en interessante invalshoeken opleveren, de vaderlandse filmindustrie wil zich er nog steeds maar mondjesmaat aan wagen. De voor Nederlandse begrippen beperkte budgetten kunnen leiden tot creatieve invalshoeken. Alleen al daarom is het toe te juichen dat regisseur David-Jan Bronsgeest en scenarist annex producent Tim Koomen zich met hun speelfilmdebuut niet van de wijs lieten brengen door een afwijzing uit Hollywood.

Het was namelijk de bedoeling dat hun bewerking van de gelijknamige korte film Meet Jimmy in de States geschoten zou worden, maar dat feest ging om onduidelijke redenen niet door. Bronsgeest en Koomen wisten onder meer Amazon Prime te porren voor de financiering en stampten in korte tijd een heuse Nederlandse horrorfilm uit de grond. Hun moed en doorzettingsvermogen verdienen zeker bewondering. Maar aan het confuse eindresultaat zie je ook wel een beetje af dat het een haastklus was, waarbij de korrelige, uit hoge contrasten opgetrokken camerafilters overuren draaiden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Jimmy Nieuwsberichten