Eerste recensies Nederlandse horrorfilm 'Jimmy': top of flop?

Eerste recensies Nederlandse horrorfilm 'Jimmy': top of flop?

Vanaf morgen draait de film Jimmy van David-Jan Bronsgeest op het Nederlandse witte doek.

Even geleden plaatsten we de trailer online voor de Nederlandse horrorfilm Jimmy op FilmTotaal. Vanaf morgen draait de film van regisseur David-Jan Bronsgeest in de bioscopen. Hoe is de ontvangst?

Jimmy zou de "engste Nederlandse horrorfilm ooit zijn" moeten worden, en de vraag is nu of dit ook het geval is. Online zijn al meerdere recensies verschenen. Hieronder enkele conclusies van de Nederlandse (film)pers.

Relevant en glamoreus
"Jimmy is visueel mooi gemaakt met een interessante verhaallijn en krachtige vrouwelijke [personages]. Hoewel het soms slordig aanvoelt, is het bestaan ervan relevant voor de ontwikkeling van het horrorgenre in Nederland," lezen we op Cinemagazine.

Op NRC lezen we de volgende conclusie van recensent Tristan Theirlynck: "De sfeer is meesterlijk. Alle moordscènes vinden plaats op neonverlichte, hyper gestileerde locaties. Het creëert een vuige maar glamoreuze sfeer, waarin humor en angst knap gemixt worden."

Drie sterren
Zowel de recensent van Cinemagazine als van NRC geeft Jimmy drie "sterren". De recensie van FilmTotaal volgt later vandaag.


Ook interessant
Eerste recensies R-rated 'Blink Twice' met Channing Tatum: kijken of skippen?
Deze week gaan er flink wat films in première, met The Crow, The Killer, Jimmy en Blink Twice. Voor de laatstgenoemde film.. [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair