Angstaanjagende horrorfilm 'Jimmy': "De engste horrorfilm van Nederland"

Angstaanjagende horrorfilm 'Jimmy': "De engste horrorfilm van Nederland"

Bekijk de eerste trailer voor de horrorfilm Jimmy van Nederlandse bodem.

Via Splendid Film en Bloodrave hebben we de eerste trailer ontvangen voor de Nederlandse horrorfilm Jimmy. Daarnaast zie je ook vier foto's uit de film over een moordenaar die vanuit zijn dood jaagt op een groep tieners.

In de film van regisseur David-Jan Bronsgeest zijn rollen weggelegd voor onder andere Rick Paul van Mulligen, Sonia Eijken, Charlie-Chan Dagelet, Isa Hoes en Thijs Boermans.

True crime podcast
De hoofdrol wordt vertolkt door Van Mulligen. Hij is de veroordeelde en overleden moordenaar Jim die het middelpunt is in een true crime podcast. Een groep vrienden die naar de podcast luistert komt erachter dat de overleden Jim nog niet rust en het op hen heeft gemunt.

Het grote probleem voor de tieners is dat ze te veel naar de podcast hebben geluisterd. Want hoe langer je ernaar luistert, hoe groter de kans is dat je Jim in levenden lijve ontmoet.

Meet Jimmy
Jimmy is gebaseerd op de korte film Meet Jimmy uit 2017. Deze ging in première tijdens het Amsterdamse Imagine Film Festival, waar het was geselecteerd in in de korte film-categorie. Meet Jimmy won en in de zomer van 2018 vlogen David-Jan Bronsgeest en Tim Koomen richting Montréal waar de korte film werd gepresenteerd voor een zaal filmprofessionals. Paramount Pictures kocht de rechten van de korte film en startte met de ontwikkeling van de speelfilm. Door corona liep helaas alles anders, maar nu is Jimmy er dan toch.


De opdracht voor de film was simpel: "maak de engste horrorfilm van Nederland". Vanaf 22 augustus draait Jimmy in de Nederlandse bioscopen, daarna verschijnt de film op Prime Video.

Poster en foto's
Hieronder ook nog vier foto's en de filmposter voor Jimmy.











NieuwsFilm

meest populair