The Killer

The Killer (2024)

Wie beter dan John Woo om een moderne variant van een ouderwetse actiefilm te regisseren?
play

5,9 details

  • 126 Min
  • Actie
  • Verenigde Staten
  • Canada
  • Zuid-Korea
126 Min Verenigde Staten

Zee is een mysterieuze en gevreesde huurmoordenares in de Parijse onderwereld. Tijdens een opdracht van haar schimmige mentor en contactpersoon Finn weigert ze de verblinde jonge vrouw Jenn te doden in een nachtclub. Haar moment van vriendelijkheid leidt tot het uiteenvallen van Zee's allianties en trekt de aandacht van de scherpe politierechercheur Sy. Zee's beslissing stort haar verder in een sinister crimineel complot dat haar op ramkoers zet met haar eigen verleden.

Regie
John Woo
Cast
Nathalie Emmanuel, Sam Worthington, Omar Sy, Saïd Taghmaoui, Eric Cantona, Hugo Diego Garcia, Grégory Montel, Angeles Woo, Grégory Loffredo, Aurélia Agel, Diana Silvers, Jaz Singh Deol, Quentin D'Hainaut, Elie Haddad, Trevor Morgan, David Clark, Etienne Guillou-Kervern, Guillaume Kerbusch, Nicolas Dozol.
Release
22.08.2024
Release NL
22.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: John Woo | Scenario: Brian Helgeland, Matt Stuecken, Josh Campbell | Cast: Nathalie Emmanuel (Zee), Omar Sy (Sey), Sam Worthington (Finn), Diana Silvers (Jenn), Eric Cantona (Jules Gobert), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2024

Hollywood weet dat dingen minder overdreven lijken wanneer ze extra overdreven geïntroduceerd worden. De montage in Moulin Rouge is behoorlijk vlot, maar valt mee omdat het niet zo rap gaat als in het eerste kwartier. Cate Blanchetts accent in The Aviator is dik, maar niet zo vet als in haar eerste scène. Scenarist Brian Helgeland weet dat ook, en vandaar dat de eerste dialogen in The Killer doen denken aan foute jarentachtigactiefilms. Het zet meteen de toon voor een geslaagde moderne versie van een ouderwetse lowbudgetactiefilm.

Zee is een huurmoordenaar met een geweten. Haar baas weet dat ze uitsluitend mensen ombrengt als hij belooft dat ze het verdienen. Zoals een klant die zomaar de hand van een kleermaker breekt in een boze bui. Zee krijgt de opdracht om iedereen in een VIP-ruimte van een nachtclub om te brengen. Daarbij raakt een meisje gewond en Zee krijgt het niet over haar hart om haar te vermoorden. Haar opdrachtgever is het daar niet mee eens.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Killer Nieuwsberichten