Eerste recensies voor actiefilm 'The Killer': top of flop?

Eerste recensies voor actiefilm 'The Killer': top of flop?

John Woo's origineel wordt gezien als een meesterwerk, maar kan hetzelfde gezegd worden over de remake?

John Woo keerde vorig jaar terug naar Hollywood met Silent Night. In China is hij al een hele lange tijd een grote naam dankzij zijn The Killer-hit uit 1989. Nu komt hij met een Amerikaanse versie. Hoe wordt deze eigenlijk onthaald?

Woo nam eveneens voor de reboot weer de regie voor zijn rekening. Ook wist hij grote namen te strikken zoals Nathalie Emmanuel (Game of Thrones), Omar Sy (Jurassic World) en Sam Worthington (Avatar).

Verhaal
Centraal in het verhaal staat de mysterieuze huurmoordenaar Zee. Zij is de beste in haar vak en staat in de criminele wereld dan ook wel bekend als 'De Koningin van de Doden', maar ook zij kent haar grenzen.

Wanneer haar baas, Finn (Worthington) haar het bevel geeft om een jonge blinde vrouw uit de weg te ruimen weigert Zee. Hierdoor implodeert haar wereld en moet ze op de vlucht slaan. Dit trekt weer de aandacht van een polieagent (Sy).

Ontvangst
De originele versie werd uitstekend onthaald. Deze scoort op Rotten Tomatoes maar liefst 95% (van de 'gewone bioscoopgangers' krijgt deze ook een hele mooie 92%). Op IMDb gaat het om een hele nette 7,7.



De remake lijkt dit succes helaas niet te gaan evenaren. De eerste recensies zijn meer negatief dan positief (7 uit 13 geven de film een 'rotten' status). Het IMDb cijfer staat voorlopig wel nog op een 6,8. Onze eigen Terence Shea gaf de blockbuster weer een 3,5/5 sterrenrecensie.

NieuwsFilm

meest populair