Widow Clicquot
Het leven van de eerste vrouwelijke champagne-ondernemer gevat in romantische stillevens.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot staat met haar echtgenoot aan de grondslag van de Clicquot wijngaard. De jonge vrouw wordt slechts op 27-jarige leeftijd weduwe en neemt de wijngaard over, waarna ze als de Grande Dame de Champagne bekendstaat. Met haar kennis en vaardigheden ontwikkelt ze een nieuwe techniek die sindsdien deel uitmaakt van de productie van de bekende champagne.

Regie
Thomas Napper
Cast
Leo Suter, Haley Bennett, Tom Sturridge, Ben Miles, Nicholas Farrell, Phoebe Nicholls, Natasha O'Keeffe, Sam Riley, Cara Seymour, Chris Larkin, Paul Rhys, Christopher Villiers, Anson Boon, Mark Tandy, Ian Conningham, Cecily Cleeve, Antoine Blanquefort, Joseph Rapp.
Release
18.07.2024
Release NL
22.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Napper | Scenario: Erin Dignam, Christopher Monger, Tilar J. Mazzeo | Cast: Haley Bennett (Barbe Nicole), Tom Sturridge (François), Paul Rhys (Droite), Ben Miles (Philippe), Cecily Cleeve (Cleeve) e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2024

Widow Clicquot is een beschouwende en ingetogen film met een verstilde sfeer waarin heden en verleden door elkaar lopen. De film vertelt het veelbewogen levensverhaal van de vastberaden Barbe-Nicole Ponsardin Clicquot (1777-1866), oftewel de grande dame van de Champagne, de weduwe die als eerste vrouw een champagnehuis in beheer kreeg en begon met het brouwen van bruisende bubbels.

Barbe-Nicole staat als jonge twintiger al met haar man François aan het hoofd van de Clicquot wijngaard. Na zijn dood dreigt het bedrijf te worden verkocht. De nog in het zwart gehulde weduwe protesteert tegen haar schoonvader dat de wijngaarden, waar haar man zoveel bezieling in heeft gelegd, onder geen beding van de hand mogen worden gedaan. Het maakt haar niks hoeveel geld de familie ervoor krijgt. De wijnvelden zijn zijn tastbare nalatenschap en ze wil de kwaliteit zelf blijven bewaken. Haar stugge schoonvader heeft zo zijn bedenkingen, maar staat het schoorvoetend toe. Als weduwe weet ze - misschien - waar ze het over heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Widow Clicquot Nieuwsberichten