Deze 9 films zie je deze week nieuw in de bioscoop

Deze 9 films zie je deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week de terugkeer van de 'Alien'-franchise en komedie van eigen bodem.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Alien: Romulus (2024)
Regie: Fede Alvarez | Cast: Cailee Spaeny, Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson | Onze recensie
Op een kolonie ver van de bewoonde wereld leeft een groep jonge personen. Ze komen er in contact met de meest gruwelijke levensvorm uit het universum. Er volgt een gevecht dat ze zonder enige hulp van buitenaf moeten zien te overleven.



The Kings of the World (2022)
Regie: Laura Mora Ortega | Cast: Carlos Andrés Castañeda, Davison Florez, Brahian Acevedo, Cristian Campaña | Onze recensie
De vrienden Rá, Culebro, Sere, Winny en Nano zijn straatjongens uit Medellín. Ze groeien op zonder een echte familie, leven niet volgens de wet en zijn op zoek naar het beloofde land. Ze willen een stuk grond opeisen dat Rá heeft geërfd na een lang proces van landteruggave. Het wordt een reis naar nergens waarbij ze van alles te beleven.



Inside the Yellow Cocoon Shell (2023)
Regie: Thien An Pham | Cast: Le Phong Vu, Nguyen Thinh, Vu Ngoc Manh, Nguyen Thi Truc Quynh | Onze recensie
Nadat zijn schoonzus omkomt bij een bizar motorongeluk is het aan Thien om haar lichaam naar hun geboortedorp te brengen. Zijn neef Dao, die het ongeluk op wonderbaarlijke wijze overleefde, vergezelt hem daarbij. Tijdens deze reis gaat Thien op zoek naar zijn oudere broer, die al jarenlang spoorloos is.



The Dadchelor (2024)
Regie: Jon Karthaus | Cast: Matteo Simoni, Jennifer Hoffman, Alvise Rigo, Desirée Popper | Onze recensie
Wanneer Mark op het punt staat door zijn vrouw te worden gedumpt omdat ze hem te saai geworden vindt, organiseren zijn vrienden een weekend naar Italië in de hoop dat hij - nog voor de geboorte van zijn kind - zijn mojo zal terugvinden. Als vervolgens blijkt dat het ludieke draaiboek met activiteiten van de vrienden net iets te ambitieus is, komen ze in aanraking met de Italiaanse onderwereld en wordt Mark gedwongen de meest roekeloze versie van zichzelf op te roepen.



Un Amor (2023)
Regie: Isabel Coixet | Cast: Laia Costa, Hovik Keuchkerian, Hugo Silva, Luis Bermejo | Onze recensie
Natalia verruilt de stad voor het platteland. Haar agressieve huisbaas en de wantrouwende dorpsgenoten geven haar echter geen warm welkom. Maar dan is daar Andreas, een oudere buurman en mede-buitenstaander, die haar een onverwacht voorstel doet. Hun turbulente relatie slaat voor Nat al snel om in een obsessieve passie die haar compleet overneemt en uiteindelijk dwingt zichzelf met nieuwe ogen te bekijken.



Auction (2024)
Regie: Pascal Bonitzer | Cast: Alex Lutz, Léa Drucker, Nora Hamzawi, Louise Chevillotte | Onze recensie
Veilingmeester André Masson verneemt het nieuws dat bij een jonge arbeider in Mulhouse een verloren gewaand schilderij van Egon Schiele is gevonden. André is aanvankelijk sceptisch, maar uit nieuwsgierigheid gaat hij toch kijken. Hij en komt oog in oog te staan met het authentieke werk dat sinds het jaar 1939 spoorloos verdween. Deze vondst kan de carrière van André een grote boost geven, maar brengt hem evengoed in gevaar.



In the Land of Brothers (2024)
Regie: Raha Amirfazli, Alireza Ghasemi | Cast: Hamideh Jafari, Bashir Nikzad, Mohammad Hosseini, Marjan Khaleghi | Onze recensie
Drie leden van een omvangrijke Afghaanse familie beginnen als vluchtelingen een nieuw leven in Iran. De zaken lopen echter niet zoals ze gehoopt hadden. Ze weten immers niet dat hen een decennialange strijd te wachten staat om 'thuis' te komen.



Cricket & Antoinette (2023)
Regie: Luka Rukavina, Kristijan Milic, Dino Krpan | Cast: Tara Thaller, Marko Petric, Katarina Madirazza, Hrvoje Keckes | Onze recensie
De stoere Ket is de gitarist en leider van een populaire krekel band. Hun missie is om alle zorgeloze insecten te vermaken met hun muziek. Mierabella is de erfgename van de mierenhoop in de buurt. Muziek is bij hen verboden en de mieren kennen enkel discipline en hard werken. Bij toeval ontmoeten ze elkaar en krijgen ze direct een sterke band. Mierabella ontdekt dat muziek niet zo gevaarlijk is als zij altijd geleerd heeft. Krekels geloven niet in de winter, maar ze zijn wel in gevaar. Mierabella probeert tevergeefs via haar muziek de insecten te waarschuwen. Wanneer Mierabella wordt ontvoerd door een te fanatieke mier zijn het Ket en zijn vrienden die haar te hulp schieten. Lukt het hen om Mierabella voor de winter te redden?



Ozi: Voice of the Forest (2023)
Regie: Tim Harper | Cast: Amandla Stenberg, Dean-Charles Chapman, Djimon Hounsou, Donald Sutherland
De nieuwsgierige, kleine orang-oetan Ozi woont hoog in de boomtoppen van het regenwoud. Ze is een echte influenceraap en de avonturen en leuke tips en weetjes die ze online deelt, worden door veel mensen gevolgd. Wanneer een groot bedrijf heel veel bomen laat kappen, wordt Ozi's huis verwoest en weet ze niet meer waar haar ouders zijn. Geholpen door haar vrienden gaat Ozi op ontdekkingsreis om haar familie terug te vinden, maar ze schrikt van de verwoestingen die ze in het regenwoud aantreft. Ze besluit haar stem te laten horen en haar platform in te zetten om iedereen te laten weten wat er aan de hand is.



NieuwsFilm