The Dadchelor

The Dadchelor (2024)

Karthaus' laatste moet het hebben van de grappige interacties, niet van de plotontwikkelingen.
play

6,7 details

  • 91 Min
  • Komedie
  • Nederland
91 Min Nederland

Wanneer Mark op het punt staat door zijn vrouw te worden gedumpt omdat ze hem te saai geworden vindt, organiseren zijn vrienden een weekend naar Italië in de hoop dat hij - nog voor de geboorte van zijn kind - zijn mojo zal terugvinden. Als vervolgens blijkt dat het ludieke draaiboek met activiteiten van de vrienden net iets te ambitieus is, komen ze in aanraking met de Italiaanse onderwereld en wordt Mark gedwongen de meest roekeloze versie van zichzelf op te roepen.

Regie
Jon Karthaus
Cast
Matteo Simoni, Jennifer Hoffman, Michiel Romeyn, André Dongelmans, Pepijn Schoneveld, Oscar Aerts, Steef de Bot, Kiki van Deursen, Alvise Rigo, Lorenzo de Moor, Desirée Popper, Paolo Camilli, Enrico Nobili, Toni Pandolfo, Gianni D'Addario, Romano Talevi, Vincent Papa, Stefano Pesce.
Release
15.08.2024
Release NL
15.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Jon Karthaus | Scenario: Kay Greidanus, Jon Karthaus, Lisa Zweerman, e.a.| Cast: Steef de Bot (Mark), Oscar Aerts (Eric), Kiki van Deursen (Rascha), André Dongelmans (Bob), Jennifer Hoffman (Pien), Matteo Simoni (Lorenzo), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2024

Regisseur Jon Karthaus voorziet het thuispubliek al een decennium lang van luchtige komedies die geen Oscar zullen winnen, maar ook niet tot het allerslechtste binnen het genre behoren. Het zijn formulefilms naar een aardig recept en zeker met het nodige enthousiasme gemaakt. Ook The Dadchelor (flauwe woordspeling, dat geeft de film zelf ook toe) valt best te genieten als het type humor je een beetje ligt en je in de juiste stemming bent. En welke bioscoopganger wil zich aan het eind van de zomervakantie niet lekker anderhalf uur in het zonnige Perugia wanen?

Aanstaande vader Mark drinkt gemberthee of kombucha in plaats van bokbier of een kopstoot en dat zint zijn vrouw Pien maar niets. Ook de vriendengroep vindt dat Mark wel wat aan sulligheid mag inboeten en daarom ontvoeren ze hem naar de Italiaanse stad waar ze gezamenlijk dierbare herinneringen aan hebben. Er is een duidelijk plan: Mark moet weer de stoere man worden waar Pien (die zelf niet mee is, want hoogzwanger) ooit verliefd op werd. Een illegale bokswedstrijd, een strak gesneden Italiaans pak en natuurlijk een bezoek aan een stripclub staan op het programma.

videotrailers & clips