Ozi: Het Grote Jungle Avontuur
Kleurrijke animatiefilm voor een jong publiek staat bol van antropomorfisme en wijze lessen.
play

3,6 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigd Koninkrijk

De nieuwsgierige, kleine orang-oetan Ozi woont hoog in de boomtoppen van het regenwoud. Ze is een echte influenceraap en de avonturen en leuke tips en weetjes die ze online deelt, worden door veel mensen gevolgd. Wanneer een groot bedrijf heel veel bomen laat kappen, wordt Ozi’s huis verwoest en weet ze niet meer waar haar ouders zijn. Geholpen door haar vrienden gaat Ozi op ontdekkingsreis om haar familie terug te vinden, maar ze schrikt van de verwoestingen die ze in het regenwoud aantreft. Ze besluit haar stem te laten horen en haar platform in te zetten om iedereen te laten weten wat er aan de hand is.

Alt titel
Ozi: Voice of the Forest
Regie
Tim Harper
Cast
Amandla Stenberg, Dean-Charles Chapman, Djimon Hounsou, Donald Sutherland, Laura Dern, RuPaul, Urzila Carlson, Hugh Bonneville, Marissa Anita, Wilson Benedito, Kemah Bob, Ivanno Jeremiah, Liam Lau-Fernandez, Rachel Shenton, Josh Whitehouse.
Budget
$ 37.500.000
Release
23.02.2024
Release NL
14.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Tim Harper | Scenario: Rodrigo Blaas, Keith Chapman, Patrick Morris, e.a. | Cast (stemmen): Amandla Stendberg (Ozi), Dean-Charles Chapman (Chance), Urzila Carlson (Honkus), Donald Sutherland (Mister Smiley), Djimon Hounsou (Ozi's vader), Laura Dern (Ozi's moeder), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2024

De jungle uit de titel van deze film is het regenwoud van Indonesië. Voor elke verwijderde boom worden er twee nieuwe geplant en eventuele ontheemde dieren worden opgevangen in een reservaat; klinkt goed toch? Fout! De vervangende bomen zijn enkel palmen voor de olie-industrie en het reservaat is een Truman Show-achtige omgeving die bedoeld is voor de bühne. Zeg maar dag tegen biodiversiteit. Gelukkig is er een brutale orang-oetan die dit alles aan de kaak wil stellen. Jazeker, deze aap is een influencer op social media.

Ozi is opgegroeid in een dierenopvangcentrum van het goede soort. Haar ouders zijn vermist geraakt in een bosbrand, aangestoken door Green Zar, het nare palmoliebedrijf. Bij de dierenopvang heeft ze gebarentaal geleerd en een apparaatje om haar pols gekregen dat de gebaren vertaalt naar gesproken mensentaal, net als Dugs halsband in Up. Apen, krokodillen, tijgers en neushoorns kunnen elkaar onderling natuurlijk gewoon prima verstaan, dat is de wet van de antropomorfische kinderfilm.

videotrailers & clips