Le Tableau Volé
Verhaal over een gestolen schilderij komt niet lekker uit de verf.

6,2 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Frankrijk
91 Min Frankrijk

Veilingmeester André Masson verneemt het nieuws dat bij een jonge arbeider in Mulhouse een verloren gewaand schilderij van Egon Schiele is gevonden. André is aanvankelijk sceptisch, maar uit nieuwsgierigheid gaat hij toch kijken. Hij en komt oog in oog te staan met het authentieke werk dat sinds het jaar 1939 spoorloos verdween. Deze vondst kan de carrière van André een grote boost geven, maar brengt hem evengoed in gevaar.

Alt titel
Auction
Regie
Pascal Bonitzer
Cast
Alex Lutz, Léa Drucker, Laurence Côte, Vincent Nemeth, Doug Rand, Peter Bonke, Adrien de Van, Christophe Paou, Morgane Lombard, Lucia Sanchez, Nora Hamzawi, Louise Chevillotte, Arcadi Radeff, Matthieu Lucci, Ilies Kadri, Alexandre Steiger, Taddeo Kufus, Eric Marcel.
Release
01.05.2024
Release NL
15.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Pascal Bonitzer | Scenario: Pascal Bonitzer, Iliana Lolic | Cast: Alex Lutz (André), Léa Drucker (Bertina), Louise Chevillotte (Aurore), Arcadi Radeff (Martin), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2024

Veilingen kunnen uitstekende cinema opleveren. De spanning is makkelijk op te drijven; personage A wil graag een object kopen, maar personage B komt met een hoger bod. Ze blijven tegen elkaar opbieden en naarmate de prijs stijgt, neemt ook de spanning toe: wie geeft als eerste op? Komt er een bod uit onverwachte hoek? In die strijd blijft het verhaal achter het gewilde object vaak onderbelicht. Dat verhaal kan bijzonder zijn, maar ook buitengewoon oninteressant.

André is gespecialiseerd in moderne kunst én veilingmeester. Hij verdient de kost door kunstwerken op te sporen, in te kopen en vervolgens te veilen. Hij is een verwaande kwast, wat zorgt voor spanning met zijn stagiaire Aurore. Zij is een jonge, gedreven vrouw die graag carrière wil maken in de kunst- en veilingwereld. Maar ze is het simpelweg niet eens met de methodes van haar baas.

alle artikelen (1)

Le Tableau Volé Nieuwsberichten