Krekel & Mierabella
Goedkope imitatie van oneindig veel betere animatiefilms ziet er niet uit.
play

5,9 details

  • 82 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Kroatië

De stoere Ket is de gitarist en leider van een populaire krekel band. Hun missie is om alle zorgeloze insecten te vermaken met hun muziek. Mierabella is de erfgename van de mierenhoop in de buurt. Muziek is bij hen verboden en de mieren kennen enkel discipline en hard werken. Bij toeval ontmoeten ze elkaar en krijgen ze direct een sterke band. Mierabella ontdekt dat muziek niet zo gevaarlijk is als zij altijd geleerd heeft. Krekels geloven niet in de winter, maar ze zijn wel in gevaar. Mierabella probeert tevergeefs via haar muziek de insecten te waarschuwen. Wanneer Mierabella wordt ontvoerd door een te fanatieke mier zijn het Ket en zijn vrienden die haar te hulp schieten. Lukt het hen om Mierabella voor de winter te redden?

Alt titel
Cvrcak i Mravica | Cricket & Antoinette
Regie
Luka Rukavina
Kristijan Milic
Dino Krpan
Cast
Tara Thaller, Mladen Vasary, Marko Petric, Katarina Madirazza, Hrvoje Keckes, Luka Petrusic, Drazen Cucek, Filip Vidovic, Ivan Djuricic, Dusan Bucan, Jadranka Krajina, Josip Brakus.
Release
03.01.2023
Release NL
14.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Dino Krpan, Kristijan Milic, Luka Rukavina | Scenario: Luka Rukavina, Rona Zulj | Cast (stemmen): Tara Thaller (Mierabella), Marko Petric (Ket), Dusan Bucan (Ernest), Hrvoje Keckes (Kakkerlak), Katarina Madirazza (Antenna), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2023

Veel mensen denken dat krekels en sprinkhanen onderling inwisselbaar zijn, maar dat is zeker niet het geval: het zijn verwante, maar toch echt verschillende groepen dieren. Sprinkhanen hebben bijvoorbeeld lange, rechte vleugels en een enigszins langwerpig 'gezicht' zoals Flip uit Maya de Bij, terwijl krekels korte vleugeltjes hebben en een rond koppie, zoals Japie uit Disneys Pinokkio. De krekel uit de titel van de Kroatische animatiefilm Krekel en Mierabella is overduidelijk een groene sprinkhaan, maar dat is helaas slechts een van de kleinere mankementen van deze uiterst matige film.

De zojuist afgestudeerde Mierabella is voorbestemd om ooit de nieuwe koningin van de ijverige, gedisciplineerde en dus oersaaie mieren te worden. Op een dag maakt ze kennis met de muzikale vagebond Ket, die haar leert dat er meer in het leven is dan werk en een beschermd bestaan tussen muren. Mierabella ontdekt haar zangstem en wordt verliefd. Aan Kets Boheemse manier van leven kleeft echter ook een nadeel. Hij en zijn kamperende vrienden geloven dat er maar drie seizoenen bestaan, maar die moordende winter is toch echt in aantocht.

videotrailers & clips