Deze 13 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 13 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'The Wild Robot' en 'Canary Black'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

The Wild Robot (2024)
Regie: Chris Sanders | Cast: Lupita Nyong'o, Pedro Pascal, Kit Connor, Bill Nighy | Onze recensie
Dit spectaculaire avontuur volgt een robot--ROZZUM unit 7134, oftewel "Roz" -- op haar reis. Na een schipbreuk strandt ze op een onbewoond eiland en moet ze zich zien te redden in de wildernis. Langzaam maar zeker bouwt ze een band op met de dieren op het eiland en ontfermt ze zich zelfs over een weesgansje.



Canary Black (2024)
Regie: Pierre Morel | Cast: Kate Beckinsale, Rupert Friend, Ray Stevenson, Saffron Burrows | Onze recensie
CIA-agent Avery Graves wordt door terroristen gechanteerd: ze moet een topgeheim bestand van haar eigen overheid stelen om haar ontvoerde echtgenoot te redden. Ten einde raad wendt ze zich tot haar contacten in de onderwereld om te vinden waar de ontvoerders naar op zoek zijn: een digitaal virus genaamd Canary Black. Dit virus kan in de verkeerde handen een wereldwijde cyberoorlog ontketenen. Avery zet alles op alles in de dodelijke strijd om de wereldvrede en haar partner in veiligheid te brengen.



Lee (2023)
Regie: Ellen Kuras | Cast: Kate Winslet, Andy Samberg, Alexander Skarsgård, Marion Cotillard | Onze recensie
Na een succesvolle carrière als model en mode-icoon gaat Lee Miller tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de slag als onverschrokken oorlogsfotograaf. Ze legt de gruwelen van de oorlog vast voor de Vogue, van de soldaten aan de frontlinies tot de verschrikkingen van de concentratiekampen. Hierbij toont ze niet alleen de wreedheid van de oorlog, maar ook de veerkracht van de slachtoffers. Ze betaalt hiervoor een hoge persoonlijke prijs, waarbij ze wordt geconfronteerd met een trauma uit haar verleden.



Super/Man: The Christopher Reeve Story (2024)
Regie: Ian Bonhôte, Peter Ettedgui | Cast: Christopher Reeve, Johnny Carson, Bill Clinton, Hillary Clinton
Acteur Christopher Reeve was voornamelijk bekend van zijn rol als Superman in de gelijknamige film uit 1978. De superheldenfilm leverde hem succes op en drie vervolgen. Reeves leven veranderde in 1995 toen hij vanaf zijn nek verlamd raakte na een bijna fataal paardrijdongeluk. Daarna werd hij een activist voor ruggenmergletselbehandelingen en gehandicaptenrechten.



Out (2024)
Regie: Dennis Alink | Cast: Bas Keizer, Jefferson Yaw Frempong-Manson, Bram Agterbos, Joel Castillo | Onze recensie
Tom heeft problemen met alles en iedereen. Hij botst met zijn omgeving in Twente, is niet thuis bij zijn ouders en zijn artistieke ambities als filmmaker worden al helemaal niet gezien. Gelukkig is er Ajani, zijn filmmakersvriend en geheime relatie in Twente. Tom wil samen met hem zijn filmdroom waarmaken in Amsterdam. Dat lijkt in Amsterdam ook mogelijk, maar als Ajani merkt dat Toms haat naar de buitenwereld ook in Amsterdam de kop op steekt, begint de relatie en daarmee Toms wereld te wankelen. Als Tom de enige persoon dreigt te verliezen die níet de vijand is in zijn wereld, dan rijst de vraag: waarom ziet Tom overal vijanden?



Het Boek van Alle Dingen (2024)
Regie: Ineke Houtman | Cast: Sallie Harmsen, Aiko Beemsterboer, Daan Schuurmans, Brandon River Coene | Onze recensie
De strenggelovige vader van de negenjarige Thomas drukt met zijn eigen leefregels een grote stempel op het gezin. Dankzij zijn bijzondere verbeeldingskracht vindt Thomas manieren om aan deze beklemmende realiteit te ontsnappen. Met behulp van zijn vriendin Jezus en zijn ruimdenkende buurvrouw, komt hij tegen zijn vader in opstand en trekt daar zowel zijn rebellerende tienerzus als volgzame moeder in mee. Geluk begint met niet meer bang zijn.



How to Make Millions Before Grandma Dies (2024)
Regie: Pat Boonnitipat | Cast: Putthipong Assaratanakul, Usha Seamkhum, Sanya Kunakorn, Sarinrat Thomas | Onze recensie
Wanneer de oma van de luie, werkeloze gamer M ziek wordt, realiseert hij zich dat hij niet veel aandacht aan haar heeft besteed. In een poging het contact met haar te herstellen en daarmee aanspraak te maken op haar erfenis, gaat hij voor haar zorgen. Maar naarmate ze meer tijd samen doorbrengen, ontstaat er langzaam maar zeker een verrassende band die de brug slaat tussen twee totaal verschillende generaties.



My Hero Academia: You're Next (2024)
Regie: Tensai Okamura | Cast: Kaito Ishikawa, Yûki Kaji, Kayli Mills, Kenta Miyake
In een wereld waar mensen met bovennatuurlijke krachten de norm zijn geworden, heeft All Might, die zichzelf het symbool van de vrede noemde, afstand gedaan van zijn positie als nummer één superheld. De jonge Izuku Midoriya tracht zijn nalatenschap eer aan te doen door het kwaad te bestrijden, waaronder Tomura Shigaraki. Hoewel de samenleving verwoest is door de oorlog tussen de superhelden en slechteriken, verschijnt er op een dag plotseling een mysterieus gigantisch fort dat steden en mensen opslokt. Midoriya en zijn vrienden staan kort daarna oog in oog met een man die zichzelf een symbool van de vrede noemt.



Longing (2024)
Regie: Savi Gabizon | Cast: Richard Gere, Diane Kruger, Suzanne Clément, Lisa Truong | Onze recensie
Nadat ze elkaar twintig jaar niet meer hebben gezien, komt Daniel Bloch in contact met zijn ex-vriendin Rachel. Zij vertelt hem dat ze kort na hun breuk ontdekte dat ze zwanger was van hun zoon. Die blijkt twee weken eerder te zijn omgekomen bij een auto-ongeluk. In een poging iets te weten te komen over het kind dat hij nooit zal kennen, gaat Bloch naar de school van zijn overleden zoon om de waarheid te achterhalen. Daar ontmoet hij Alice, een lerares waar zijn zoon verliefd op was.



Sons (2024)
Regie: Gustav Möller | Cast: Sidse Babett Knudsen, Sebastian Bull, Dar Salim, Marina Bouras | Onze recensie
De cipier Eva verneemt dat de moordenaar van haar zoon zijn celstraf in haar gevangenis zal uitzitten. Ze vraagt om naar zijn afdeling, de meest gewelddadige van de hele gevangenis, overgeplaatst te worden om hem van naderbij in de gaten te houden. Eva's rechtvaardigheidsgevoel zal zowel haar moraliteit als haar toekomst op het spel zetten.



Beyond, ode to the Earth (2024)
Regie: André Kuipers | Onze recensie
Een sound & vision-experience waarin beeld en muziek naadloos op elkaar aansluiten. De Griekse muzikant Vangelis, een goede vriend van de regisseur, werkte tot zijn overlijden met veel enthousiasme aan de film die maar liefst 40 songs uit zijn rijke oeuvre bevat.



Trip-Tych (2024)
Regie: Kevin Boitelle | Cast: Roos Dickmann, Hannah Hoekstra, Huub Smit, Yousef Gnaoui
In een geluidsstudio botst een voice-overactrice met haar regisseur. In een kaal anti-kraakpand probeert een theatergroep tot een moderne bewerking van Komt een Vrouw bij de Dokter te komen. En in een moeizaam medialandschap zoekt een beginnend regisseur naar haar stem als zelfverklaard storyteller.



10 Lives (2024)
Regie: Christopher Jenkins | Cast: Mo Gilligan, Simone Ashley, Sophie Okonedo, Zayn Malik | Onze recensie
De verwende kat Buzzy beschouwt de liefde en zorg van zijn baasje Roos - die hem adopteerde als kitten - als vanzelfsprekend. Nadat zijn negende (en laatste) leven afgerond is, smeekt hij aan de poorten van de (katten)hemel om terug te mogen keren naar de aarde. In een moment van empathie wekt de poortwachter hem tot leven met een reeks nieuwe levens. Wat hij zich niet meteen realiseert, is dat deze levens hem voorgoed zullen veranderen...



NieuwsFilm

meest populair