Out
bioscoop release

Out (2024)

Dennis Alinks fictiedebuut is een sfeerrijk gefotografeerde queerfilm met rauwe seks en een nietszeggend script.
play

8,3 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Nederland
91 Min Nederland

Tom heeft problemen met alles en iedereen. Hij botst met zijn omgeving in Twente, is niet thuis bij zijn ouders en zijn artistieke ambities als filmmaker worden al helemaal niet gezien. Gelukkig is er Ajani, zijn filmmakersvriend en geheime relatie in Twente. Tom wil samen met hem zijn filmdroom waarmaken in Amsterdam. Dat lijkt in Amsterdam ook mogelijk, maar als Ajani merkt dat Toms haat naar de buitenwereld ook in Amsterdam de kop op steekt, begint de relatie en daarmee Toms wereld te wankelen. Als Tom de enige persoon dreigt te verliezen die níet de vijand is in zijn wereld, dan rijst de vraag: waarom ziet Tom overal vijanden?

Regie
Dennis Alink
Cast
Bas Keizer, Victor Löw, Laurens ten Den, Fjodor Jozefzoon, Diron Sterk, Jefferson Yaw Frempong-Manson, Bram Agterbos, Joel Castillo, Johan De Joode, Bert Eeftink, Florian Gerritsen, Bram Lugt, Donnavon Madaran, Andre Manuel, Tarik Rahali, Robbert Rodenburg, Merel ten Elzen, Luuk van Leeuwen, Robbert Rodenburg.
Release
26.06.2024
Release NL
10.10.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Alink | Scenario: Dennis Alink, Robert van der Gronde | Cast: Bas Keizer (Tom), Jefferson Yaw Frempong-Manson (Ajana), Robbert Rodenburg (Julian), Henry van Loon (Zen), Victor Löw (Arthur), Dennis Alink (Berlijnse geluidsman), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2024

Dennis Alink, bekend als filmenthousiasteling en regisseur van documentaires over George Sluizer, Herman Brood en Freek de Jonge, heeft zijn fictiefilmdebuut gemaakt. OUT kun je onderbrengen bij de queerfilm, waarbij alle ingrediënten van het genre aan bod komen: van het ongemak om zich te outen tegenover je familie tot rauwe seks. Er wordt prima geacteerd en sommige shots ogen fraai, maar inhoudelijk heeft deze arthousefilm bitter weinig te bieden. De scenarist in Alink zal flink wat origineler uit de hoek moeten komen als hij nog eens een fictiefilm maakt.

OUT is meer dan waarschijnlijk zeer autobiografisch. Centraal staat Tom, een biseksuele filmfanaat die samen met zijn vriendje en geluidstechnicus Ajani meer wil dan het saaie dorpje in Twente waar hij is opgegroeid. Hij krijgt de kans om te studeren aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam en het leven lacht hem toe. Maar Tom voelt zich overal een buitenstaander en wanneer Ajani iets totaal anders wil, raakt hij ook van hem vervreemd.

videotrailers & clips