Het Boek van Alle Dingen
bioscoop release

Het Boek van Alle Dingen (2024)

Met hulp van Jezus Christus en de buurtheks overwint Thomas zijn angsten.
play

9,3 details

  • 90 Min
  • Drama
  • Nederland
  • Letland
90 Min Nederland

De strenggelovige vader van de negenjarige Thomas drukt met zijn eigen leefregels een grote stempel op het gezin. Dankzij zijn bijzondere verbeeldingskracht vindt Thomas manieren om aan deze beklemmende realiteit te ontsnappen. Met behulp van zijn vriendin Jezus en zijn ruimdenkende buurvrouw, komt hij tegen zijn vader in opstand en trekt daar zowel zijn rebellerende tienerzus als volgzame moeder in mee. Geluk begint met niet meer bang zijn.

Regie
Ineke Houtman
Cast
Sallie Harmsen, Aiko Beemsterboer, Daan Schuurmans, Gonny Gaakeer, Eva Damen, Bert Hana, Margo Dames, Gerardjan Rijnders, Margje Wittermans, Rick de Geest, Gijs Nollen, Carmen van Mulier, Brandon River Coene, Mila Leijdekker, Luena Zoeter, Anita Franklin, Luna Leijdekker, Junte te Winkel, Jimi Hulshof, Junte te Winkel, Emma van Gompel.
Release
10.10.2024
Release NL
10.10.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Ineke Houtman | Scenario: Maarten Lebens, Richard Tulloch en Mieke de Jong | Cast: Brandon River Coene (Thomas), Daan Schuurmans (vader), Sallie Harmsen (moeder/Jezus), Margo Dames (mevrouw van Amersfoort), Aiko Beemsterboer (Margot), Emma van Gompel (Eliza), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2024

Thomas, negen jaar oud, is een jongen met een uitbundige fantasie waarin hij graag ontsnapt om te ontkomen aan zijn echte leven. Zijn vader is strenggelovig en slaat zijn vrouw en kinderen als zij de regels overtreden. Algauw ontdekt Thomas dat hij zijn gezin niet kan helpen door zich te blijven verstoppen in zijn gedachtes. Hij zal iets moeten doen. Maar durft hij dat wel? Het Boek van Alle Dingen is een hartverwarmende film die laat zien dat je je angsten moet overwinnen om gelukkig te worden.

In zijn missie om het hart van zijn vader te verzachten krijgt Thomas hulp van allerlei excentrieke personages. Zo is er mevrouw Van Amersfoort, zijn buurvrouw, van wie de hele buurt denkt dat ze een heks is. Of Eliza, het meisje op wie Thomas verliefd is, met haar krakende leren been. De meest bijzondere hulp komt van Jezus Christus, meesterlijk gespeeld door Sallie Harmsen die hem neerzet als een enthousiaste, maar ook relaxte gast. Deze kleurrijke personages geven de film een sprookjesachtige en vooral heerlijk ondeugende sfeer.

videotrailers & clips