Twee gloednieuwe Nederlandse topfilms nu te zien in de bioscopen

Twee gloednieuwe Nederlandse topfilms nu te zien in de bioscopen

'Het Boek van Alle Dingen' en 'Out' vol bekende koppen en nieuwe talenten.

Twee topfilms uit ons eigen koude kikkerlandje zijn vorige week donderdag in de bioscopen uitgebracht. Twee goede redenen dus om af te zakken naar de cinema.

De ene is van kinderfilmveteraan Ineke Houtman en de andere is het fictiedebuut van de Dennis Alink.

Het Boek van Alle Dingen
De streng religieuze vader van de 9-jarige Thomas drukt met zijn eigen leefregels een grote stempel op het gezin. Dankzij zijn bijzondere verbeeldingskracht vindt Thomas manieren om aan deze beklemmende realiteit te ontsnappen.


Met behulp van zijn vriendin Jezus en zijn ruimdenkende buurvrouw, komt hij tegen zijn vader in opstand en trekt daar zowel zijn rebellerende tienerzus als volgzame moeder in mee. Geluk begint met niet meer bang zijn.

Out
Twee jonge gay mannen, Tom en Ajani, laten het beperkende leven in een klein Nederlands dorp achter zich voor het veelbelovende Amsterdam. In deze stad hopen ze niet alleen hun droom om filmmakers te worden waar te maken, maar ook een gemeenschap te vinden die hen accepteert zoals ze zijn.


In de kleurrijke queerscene van Amsterdam vinden Tom en Ajani zowel vriendschap als complexe uitdagingen. Hun relatie wordt getest door het bruisende nachtleven, van speelse avonden met 'Never Have I Ever' tot limousineritjes door de stad en introspectieve momenten in de lokale sauna. Deze ervaringen sporen hen aan tot diepgaande zelfreflectie.

Het Boek van Alle Dingen en Out zijn sinds 10 oktober te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair