Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'De Jacht op Meral Ö.' en 'Beetlejuice Beetlejuice'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Beetlejuice Beetlejuice (2024)
Regie: Tim Burton | Cast: Michael Keaton, Winona Ryder, Catherine O'Hara, Jenna Ortega | Onze recensie
Na een onverwachte tragedie in de familie keren drie generaties van de familie Deetz terug naar Winter River. Lydia is nog steeds getraumatiseerd door Betelgeuze en haar leven wordt compleet op zijn kop gezet als haar opstandige tienerdochter Astrid op zolder de mysterieuze maquette van het stadje ontdekt en per ongeluk het portaal naar het hiernamaals opent.



De Jacht op Meral Ö. (2024)
Regie: Stijn Bouma | Cast: Gijs Naber, Raymond Thiry, Olga Zuiderhoek, Hannah van Lunteren | Onze recensie
Meral Özturk wordt wanhopig als de Belastingdienst onterecht een enorm bedrag aan kinderopvangtoeslag terugvordert. Terwijl haar leven uit elkaar valt, ontdekt ze dat er een sociaal rechercheur in haar leven infiltreert, wat Meral tot radicale keuzes dwingt om haar dochters te beschermen.



Hopeless (2023)
Regie: Kim Chang-hoon | Cast: Hong Xa-bin, Song Joong-ki, Bibi, Park Bo-kyung | Onze recensie
Yeon-gyu, een tiener gewend aan armoede en huiselijk geweld, werkt hard in een uitzichtloze stad om te ontsnappen aan zijn ellendige leven. Zijn enige hoop is genoeg geld te sparen om met zijn moeder naar Nederland te verhuizen. Hij wordt opgenomen door de bendeleider Chi-geon, die zijn littekens herkent en sympathie voelt voor de tienerjongen. Maar naarmate de tijd verstrijkt wordt Yeon-gyu steeds roekelozer.



Boneyard (2024)
Regie: Asif Akbar | Cast: Mel Gibson, 50 Cent, Brian Van Holt, Nora Zehetner | Onze recensie
Politiechef Carter ontdekt in de woestijn van New Mexico de stoffelijke resten van elf vrouwen en meisjes. Er wordt een uitgebreid onderzoek gestart en FBI-agent Petrovick wordt aangetrokken om een profiel op te stellen van de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor de beruchte moorden. Als de politie, de narcoticabrigade en de FBI elkaar in de haren vliegen, wordt iedereen verdacht door een wirwar van intriges.



Dying (2024)
Regie: Matthias Glasner | Cast: Lars Eidinger, Corinna Harfouch, Lilith Stangenberg, Ronald Zehrfeld | Onze recensie
Lissy, Tom en Ellen behoren allemaal tot de familie Lunies. Die achternaam lijkt hun enige overeenkomst, aangezien ze verder totaal verschillende levens leiden. Terwijl Tom als dirigent een muziekstuk probeert te voltooien, worstelt zijn zus Ellen met haar innerlijke demonen. Hun moeder Lissy haalt opgelucht adem als haar dementerende echtgenoot eindelijk in een verzorgingstehuis wordt geplaatst. Hoewel haar geluk van korte duur is als haar eigen gezondheid het opeens laat afweten. Eigenlijk is er niets dat deze familieleden onderling verbindt. Tot ze worden geconfronteerd met de dood...



Made in England: The Films of Powell and Pressburger (2024)
Regie: David Hinton | Cast: Martin Scorsese, Emeric Pressburger, Michael Powell, Thomas Beecham | Onze recensie
Martin Scorsese viert de nalatenschap van het legendarische filmduo Powell en Pressburger. Met een schat aan fragmenten en zeldzame archiefbeelden onderzoekt Scorsese de gedurfde genialiteit van het duo en hun kolossale impact op de filmgeschiedenis.



Peeping Tom (1960)
Regie: Michael Powell | Cast: Karlheinz Böhm, Anna Massey, Moira Shearer, Maxine Audley
De schuwe Mark Lewis werkt als camera-assistent in een filmstudio. In zijn vrije tijd maakt hij pornografische foto's. Als kind is Mark misbruikt voor wetenschappelijke experimenten door zijn vader, een bioloog die de grondslagen van menselijke angst onderzoekt. Hij martelt Mark en legt de paniek van het kind vast op celluloid. Om zijn ervaringen te verwerken probeert Mark de geweldservaringen uit zijn jeugd te overtreffen; hij neemt prostituees mee en filmt de vrouwen op het moment dat hij ze vermoordt met een in de camera verborgen steekwapen. Niemand is op de hoogte van Mark's psychopathisch gedrag, ook de met haar blinde moeder samenwonende onderhuurster Helen Stephens niet. Wanneer zij met Mark uitgaat en hij haar filmpjes uit zijn jeugd laat zien, leert ze gaandeweg zijn traumatische achtergrond kennen. Mark, wiens wandelgangen door de politie worden gevolgd, weet zich niet los te maken van zijn obsessies en gaat door met moorden.



The Miracle Child (2021)
Regie: Silvia Brunelli | Cast: Francesco Pellegrino, Gianfelice Imparato, Sara Ricci, Luigi Chiocca
Mario en Lino zijn twee onafscheidelijke vrienden in een zonnige wijk in Napels waar iedereen elkaar kent. Zij leiden van dag tot dag een eentonig leven in hun buurt. Tot alles verandert: Annaluce, Lino's kleine zusje, begint wonderen te verrichten en wordt de beschermheilige van de wijk. Dit zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun broederlijke vriendschap op de proef stellen.



Dandadan (2024)
| Cast: Shion Wakayama, Natsuki Hanae, Mayumi Tanaka, Kazuya Nakai
Tiener Momo komt en haar klasgenoot Okarun raken aan de praat wanneer zij het voor hem opneemt als hij wordt gepest. Maar ze krijgen onenigheid - Momo gelooft in geesten, maar niet in aliens, en Okarun gelooft in aliens, maar niet in geesten. Om elkaar te overtuigen van hun gelijk, gaat Momo naar een verlaten ziekenhuis dat bekendstaat om ufo-waarnemingen en Okarun naar een tunnel waar het schijnt te spoken.



The Fabulous Four (2024)
Regie: Jocelyn Moorhouse | Cast: Susan Sarandon, Bette Midler, Megan Mullally, Sheryl Lee Ralph
Marilyn, die jong probeert te blijven, besluit twee maanden na de dood van haar man opnieuw te trouwen. Ze nodigt haar studievriendinnen Kitty, Alice en Lou uit om bruidsmeisjes te zijn. De drie dames, die allemaal vastzitten op een moeilijk punt in hun leven, gaan anders om met ouder worden. Ze besluiten nochtans naar de verrassingsbruiloft in Florida te reizen. Tijdens de reis wordt hun zusterschap opnieuw aangewakkerd, duikt het verleden weer op en krijgen ze te maken met romantiek die hun leven op onverwachte manieren verandert.



Zak & Wowo, la légende de Lendarys (2024)
Regie: Philippe Duchene, Cuvelier Jean-Baptiste | Cast: Manu Payet, Clara Luciani, Jérôme Niel, Kyan Khojandi
De dertienjarige Zak gaat opzoek naar zijn tweelingbroer Kyle, die op mysterieuze wijze is verdwenen. Uitgerust met een magische jadesteen (waarvan hij de superkrachten nog niet weet te beheersen), wordt hij vergezeld door zijn grootmoeder NaïNaï en Indiana, een bandiet die kan communiceren met de wezens van de wereld. Aan zijn zijde heeft Zak ook Wowo, een voorheen drie meter lang beest dat door de magische jadesteen is veranderd in een kleine schattige haarbal.



NieuwsFilm

meest populair