Boneyard

Boneyard (2024)

Deze politiethriller met vier scenaristen en dertig producenten is vooral te mijden.
play

4,7 details

  • 96 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
96 Min Verenigde Staten

Politiechef Carter ontdekt in de woestijn van New Mexico de stoffelijke resten van elf vrouwen en meisjes. Er wordt een uitgebreid onderzoek gestart en FBI-agent Petrovick wordt aangetrokken om een profiel op te stellen van de seriemoordenaar die verantwoordelijk is voor de beruchte moorden. Als de politie, de narcoticabrigade en de FBI elkaar in de haren vliegen, wordt iedereen verdacht door een wirwar van intriges.

Regie
Asif Akbar
Cast
Mel Gibson, Nora Zehetner, Brian Van Holt, Weston Cage, 50 Cent, Spice Williams-Crosby, Bonnie Mercado, Gabrielle Haugh, Randall J. Bacon, Michael Sirow, Brenna Marie Narayan, Jay Hieron, Camille Collard, Kesia Elwin, JT Tomangi, Lilo Baier, Meiying Wang, James Di Giacomo, Tamas Nadas, Sean Patrick Bryan, Deena Bacon, Jeremy Angel, Courtney Akbar, Xavier Beloved, Angelica DeChavez, Ramon Ford, Julie Garcia-Briceno.
Release
05.07.2024
Release NL
05.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Asif Akbar | Scenario: Vincent E. McDaniel, Asif Akbar, Hank Byrd, e.a. | Cast: Brian van Holt (Ortega), Nora Zehetner (Young), Mel Gibson (Petrovick), Curtis Jackson (Carter), Gabrielle Haugh (Selena), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2024

Aftitelingen vertellen je veel over een film. Neem nu de politiethriller Boneyard. Niet minder dan vier scenaristen staan officieel vermeld. Mogelijk waren het er meer. Hoeveel producenten? Niet minder dan dertig. Jawel, dertig clowns die allemaal hun zegje moesten doen. Je merkt het ook. Niets werkt in deze productie die met veel haken en ogen aan mekaar hangt. Hoe krijg je zoiets dan verkocht? Wel, de producers wisten Mel Gibson als grote naam aan te trekken voor een bijrol. Alleen voegt zijn personage niets toe aan het plot. Toch is het ironisch dat Gibson het beste aan de film is.

De makers lieten zich inspireren door de West Mesa-moorden in Albuquerque, New Mexico. In 2009 vond men op een bouwgrond de lijken van elf jonge vrouwen die vermoord werden tussen 2001 en 2005. De politie dacht aan een seriemoordenaar die het gemunt had op sekswerkers en junkies, maar ook aan een bende sekstrafficanten. Een detective stelde een lijst op van vermiste vrouwen uit die periode. Achteraf bleken tien van hen begraven in de West Mesa-kavel. De politie vermoedt dat er nog een ander dodenveld ontdekt zal worden. Maar tot nu toe heeft men geen concreet spoor van de moordenaar(s).

videotrailers & clips