De Jacht op Meral Ö.
Goede intenties en een respectvolle benadering maken de morele afweging van het bestaan van deze film ingewikkeld.
play

6,9 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Nederland
91 Min Nederland

Meral Özturk wordt wanhopig als de Belastingdienst onterecht een enorm bedrag aan kinderopvangtoeslag terugvordert. Terwijl haar leven uit elkaar valt, ontdekt ze dat er een sociaal rechercheur in haar leven infiltreert, wat Meral tot radicale keuzes dwingt om haar dochters te beschermen.

Alt titel
The Hunt for Meral Ö
Regie
Stijn Bouma
Cast
Gijs Naber, Raymond Thiry, Olga Zuiderhoek, Hannah van Lunteren, Loes Schnepper, Lisanne Sweere, Sanne den Hartogh, Mieneke Bakker, Lot van Lunteren, Dilan Yurdakul, Roelof Jan Minneboo, Dolf Bekx, Yari van der Linden, Rida Bouchengour, Seno Sever, Oya Capelle, Aylin Cifci, Eva de Rijke, Melisa Cifci, Quiah Shilue, Jonathan Huisman.
Release
05.09.2024
Release NL
05.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Stijn Bouma | Scenario: Stijn Bouma, Roelof Jan Minneboo | Cast: Dilan Yurdakul (Meral Özturk), Gijs Naber (Ron), Raymond Thiry (Derk Pont), Olga Zuiderhoek (Mevrouw Terpstra), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2024

De toeslagenaffaire is een van de grootste schandalen in de recente politieke geschiedenis. Het schandaal, dat de val van kabinet Rutte III betekende, heeft tienduizenden mensen getroffen. Talloze mensen, voornamelijk met een migratieachtergrond, werden onterecht bestempeld als fraudeur. Ze kregen niet alleen onterechte boetes, maar kwamen ook niet meer in aanmerking voor essentiële financiële steun. In sommige gevallen zijn zelfs kinderen uit huis geplaatst.

Als iemand verdachte is van een misdaad, maar nog niet veroordeeld, wordt de achternaam vaak gecensureerd. Hoewel dit niet wettelijk verplicht is, hanteren veel nieuwsbronnen deze mediacode. De titel van deze film impliceert dan ook de achtervolging van een zware crimineel. Het tegendeel is echter waar. Toch is de algemene opinie dat de slachtoffers van dit schandaal zo zijn behandeld.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Jacht op Meral Ö. Nieuwsberichten