Made in England: The Films of Powell and Pressburger
Martin Scorsese vertelt enthousiast over de films van Powell en Pressburger, maar doet dat wel beperkt.
play

7,8 details

  • 131 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
131 Min Verenigd Koninkrijk

Martin Scorsese viert de nalatenschap van het legendarische filmduo Powell en Pressburger. Met een schat aan fragmenten en zeldzame archiefbeelden onderzoekt Scorsese de gedurfde genialiteit van het duo en hun kolossale impact op de filmgeschiedenis.

Regie
David Hinton
Cast
Emeric Pressburger, Michael Powell, Dirk Bogarde, Kathleen Byron, Karlheinz Böhm, David Farrar, Marius Goring, Kim Hunter, Deborah Kerr, James Mason, Jennifer Jones, Alexander Korda, Martin Scorsese, Anna Massey, Thomas Beecham, Samuel Goldwyn, Jerome Jackson, Alfred Junge.
Release
10.05.2024
Release NL
05.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: David Hinton | Scenario: David Hinton | Cast: Martin Scorsese | Speelduur: 131 minuten | Jaar: 2024

Michael Powell en Emeric Pressburger vormden onder de noemer The Archers een iconisch filmduo. De Britse Powell regisseerde, de Hongaarse Pressburger schreef en beiden produceerden. Ondanks enkele commerciële successen in de jaren veertig, raakten de filmmakers in de vergetelheid, tot in de jaren 1970 hun werk werd herontdekt. De films spreken dan ook tot de verbeelding. Uitbundig kleurgebruik, expressief acteerwerk en het levendige verloop maken een productie van The Archers tot een intense ervaring. In Made in England: The Films of Powell & Pressburger bespreekt de bekende regisseur Martin Scorsese hun carrière.

Hij vertelt recht uit het hart, want niet alleen zijn het zijn jeugdhelden, hij was ook jarenlang bevriend met Powell. Niet verwonderlijk staat hij het langst stil bij meesterwerken zoals The Life and Death of Colonel Blimp of The Red Shoes. Dankzij scherp geselecteerde fragmenten komen de goede herinneringen aan deze filmervaringen terug, van de ontroerende vriendschap in de eerstgenoemde tot de bloedstollende danspartijen van de tweede.

videotrailers & clips