Sterben

Sterben (2024)

Duitse duisternis over een diabolische dirigent met een zusje dat des duivels is.
play

8,0 details

  • 183 Min
  • Drama
  • Duitsland
183 Min Duitsland

Lissy, Tom en Ellen behoren allemaal tot de familie Lunies. Die achternaam lijkt hun enige overeenkomst, aangezien ze verder totaal verschillende levens leiden. Terwijl Tom als dirigent een muziekstuk probeert te voltooien, worstelt zijn zus Ellen met haar innerlijke demonen. Hun moeder Lissy haalt opgelucht adem als haar dementerende echtgenoot eindelijk in een verzorgingstehuis wordt geplaatst. Hoewel haar geluk van korte duur is als haar eigen gezondheid het opeens laat afweten. Eigenlijk is er niets dat deze familieleden onderling verbindt. Tot ze worden geconfronteerd met de dood...

Alt titel
Dying
Regie
Matthias Glasner
Cast
Corinna Harfouch, Ronald Zehrfeld, Hans-Uwe Bauer, Kailas Mahadevan, Lars Eidinger, Lilith Stangenberg, Robert Gwisdek, Anna Bederke, Saskia Rosendahl, Catherine Stoyan, Tom Böttcher, Nico Holonics, Saerom Park, Clara Aileen Bowen, Sidney Fahlisch, Alina Hidic, Davide Daniele Jakubowski, Christopher Köberlein.
Release
25.04.2024
Release NL
05.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Matthias Glasner | Scenario: Matthias Glasner | Cast: Lars Eidinger (Tom Lunies), Ellen Lunies (Lilith Stangenberg), Corinna Harfouch (Lissy Lunies), Hans-Uwe Bauer (Gerd Lunies), Robert Gwisdek (Bernard), e.a. | Speelduur: 183 minuten | Jaar: 2024

Sterben is een intrigerende, gelaagde en eigentijdse film in het rauwe Berlijn met behoorlijk absurdistische momenten. Zoals het films over getroebleerde families betaamt, slaagt Sterben erin om van begin tot eind compleet unheimisch te zijn. Op dezelfde manier waarop binnen families soms niets is wat het ogenschijnlijk lijkt, is Sterben bloedstollend omdat de film ook niet helemaal blijkt te zijn wat hij lijkt. Het is namelijk niet alleen een gitzwarte komedie of psychologisch drama over het verliezen van een vader, maar bespiegelt een tijd waarin mensen koelbloedig voor zichzelf kiezen.

Sterben begint bij de genadeloze aftakeling van de vader. De kinderen worden vooral in beslag genomen door de rommeligheid van hun eigen levens. De broer (Tom) dirigeert een klassiek stuk (geheel bijpassend het gelijknamige stuk 'Sterben'). Het zusje (Lilith) slijt haar dagen als stomdronken nachtegaal in de bar. De broer wil er zijn voor zijn ex-vriendin, die onverwacht zwanger is geworden van een andere man. Het zusje begint een affaire met een collega die thuis een vrouw heeft met kinderen. Het zijn van die levenskeuzes die niet zo opschieten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sterben Nieuwsberichten