'Sterben': Duits melancholisch topdrama nu te zien in de cinema

'Sterben': Duits melancholisch topdrama nu te zien in de cinema

Lissy geniet van de achteruitgang van haar man Gerd in een huis, maar haar vreugde is tijdelijk, want haar gezondheid gaat snel achteruit.

Met een titel als Sterben (Duits voor sterven) weet je dat je niet in de bioscoopzaal gaat zitten voor een luchtige komedie.

Laat je daardoor echter niet afschrikken door deze gloednieuwe film van Matthias Glasner, want Sterben is een drama van wereldniveau; al zij het een tikkeltje deprimerend.

Verhaal
Lissy, Tom en Ellen behoren allemaal tot de familie Lunies. Die achternaam lijkt hun enige overeenkomst te zijn, aangezien ze verder een totaal verschillend leven leiden. Terwijl Tom als dirigent een muziekstuk probeert te voltooien, worstelt zijn zus Ellen met haar innerlijke demonen.

Hun moeder Lissy haalt opgelucht adem als haar dementerende echtgenoot eindelijk in een verzorgingstehuis wordt geplaatst. Hoewel haar geluk van korte duur is als haar eigen gezondheid het opeens laat afweten. Eigenlijk is er niets dat deze familieleden onderling verbindt. Tot ze worden geconfronteerd met de dood.

Melancholie
In de trailer zien we dat dit een intense film gaat worden, maar de dappere kijker zal beloond worden met een sterk verhaal en subliem acteerwerk van de bovenste plank.


Sterben is vanaf 5 september te zien in een filmhuis bij jou in de buurt.

NieuwsFilm

meest populair