Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 10 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. de thriller 'Trap' en 'Un P'tit Truc en Plus'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Trap (2024)
Regie: M. Night Shyamalan | Cast: Josh Hartnett, Hayley Mills, Alison Pill, Saleka Shyamalan
Als een vader met zijn tienerdochter naar een popconcert gaat, komt hij erachter dat ze deel uitmaken van een duister en geheimzinnig plan.



A Little Something Extra (2024)
Regie: Artus | Cast: Artus, Clovis Cornillac, Alice Belaïdi, Marc Riso | Onze recensie
Om aan de politie te ontsnappen, zoeken een zoon en zijn vader hun toevlucht in een zomerkamp voor jongvolwassenen met een handicap. Daar doen ze zich voor als een bewoner en zijn opvoeder. Het is het begin van problemen en een wonderlijke ervaring die hen voor altijd zal veranderen.



It's Raining in the House (2023)
Regie: Paloma Sermon-Daï | Cast: Purdey Lombet, Makenzy Lombet, Donovan Nizet, Amine Hamidou | Onze recensie
Onder een brandende zon worden de zeventienjarige Purdey en zijn vijftienjarige broer Makenzy aan hun lot overgelaten. Purdey werkt als schoonmaker in een hotelcomplex en Makenzy verdient wat geld met het bestelen van toeristen. Tussen de roekeloosheid van de adolescentie en de hardheid van het volwassen leven, zullen ze elkaar moeten steunen tijdens de laatste zomer van hun jeugd.



Memory (2023)
Regie: Michel Franco | Cast: Jessica Chastain, Peter Sarsgaard, Brooke Timber, Ross Brodar | Onze recensie
Silvia ontfermt zich over volwassenen die met mentale problemen kampen. Ze leidt een eenvoudig leven dat ze verdeelt over haar dochter, haar werk en haar AA-bijeenkomsten. Nadat ze een schoolreünie bezocht staat Saul, die ze kent van diezelfde schoolperiode, de volgende ochtend op haar stoep. Hun hereniging heeft een grote impact op hun beide levens.



Critical Zone (2023)
Regie: Ali Ahmadzadeh | Cast: Saba Bagheri, Mina Hasanloo, Alireza Keymanesh, Amir Poosti | Onze recensie
Amir leidt een eenzaam bestaan. Met zijn hond als enige gezelschap rijdt hij 's nachts door Teheran om drugs te verkopen, terwijl hij zich tegelijkertijd als een moderne profeet ontfermt over verloren zielen. Doelloos rijdt hij door de straten van een stad zonder toekomst, waarbij zijn gps als gids fungeert.



Animal (2023)
Regie: Sofia Exarchou | Cast: Dimitra Vlagopoulou, Flomaria Papadaki, Ahilleas Hariskos, Chronis Barbarian | Onze recensie
Op een exclusief eilandresort bereiden de animateurs zich volop voor op het toeristische seizoen. De groep staat onder leiding van Kalia. Dansshows en glimmende kostuums tieren welig om de gasten van het Mirage Hotel te entertainen. Terwijl de zomerperiode onder het toeziende oog van de brandend hete zon vooruit schuifelt, staat het personeel onder grote werkdruk. De nachten worden gewelddadig en Kalia heeft ook een persoonlijk gevecht te leveren. Maar de show moet hoe ook doorgaan.



Ser ser salhi (2023)
Regie: Lkhagvadulam Purev-Ochir | Cast: Tergel Bold-Erdene, Nomin-Erdene Ariunbyamba, Anu-Ujin Tsermaa, Bulgan Chuluunbat | Onze recensie
De zeventienjarige Ze is een student die in zijn vrije tijd als spiritueel sjamaan communiceert met de geest van zijn voorouders. Als hij na een seance voor leeftijdsgenoot Maralaa verliefd op haar raakt moet hij jongleren tussen traditie en moderniteit, gemeenschappelijke plichten en zijn persoonlijke verlangens.



Stemmen van naoorlogse generaties (2024)
Regie: Simone Berger, Armando Ello | Cast: Reggie Baay, Marion Bloem, Anne Marsman, Dido Michielsen | Onze recensie
Aan de hand van gefilmde interviews wordt een stem gegeven aan de naoorlogse generaties die roots hebben in voormalig Nederlands-Indië, waarmee in beeld wordt gebracht hoe het verleden impact kan hebben. Diverse aspecten van de doorwerking van de Indische en koloniale invloeden, twee oorlogen en de migratie komen aan bod.



Love & Revolution (2023)
Regie: Alejandro Marín | Cast: Ana Wagener, Omar Banana, Alba Flores, Alex de la Croix | Onze recensie
Sevilla, 1977. Reme is trots dat haar zoon Miguel de eerste in de familie zal zijn die naar de universiteit gaat. Maar wat Miguel echt wil, is artiest worden en zingen in een populaire televisiecompetitie. In een tijd waarin homoseksualiteit in Spanje een misdaad is, zal Reme ontdekken wie de nieuwe vrienden van haar zoon zijn: de opkomende Andalusische LGTBI-beweging, die paradoxaal genoeg is ontstaan in de schoot van de kerk.



Mind Game (2004)
Regie: Masaaki Yuasa, Kôji Morimoto | Cast: Kôji Imada, Sayaka Maeda, Takashi Fujii, Seiko Takuma
Na een dodelijke ontmoeting met twee yakuza, gaat een loser die verliefd is op zijn jeugdvriendinnetje naar de hemel en keert hij weer terug, om een psychedelische trip met haar en haar vrienden te ondernemen.



NieuwsFilm