Il Pleut dans la Maison
Drama over broer en zus die het samen moeten rooien voelt echt aan.
play

6,3 details

  • 82 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
82 Min België

Onder een brandende zon worden de zeventienjarige Purdey en haar vijftienjarige broer Makenzy aan hun lot overgelaten. Purdey werkt als schoonmaker in een hotelcomplex en Makenzy verdient wat geld met het bestelen van toeristen. Tussen de roekeloosheid van de adolescentie en de hardheid van het volwassen leven, zullen ze elkaar moeten steunen tijdens de laatste zomer van hun jeugd.

Alt titel
It's Raining in the House
Regie
Paloma Sermon-Daï
Cast
Amine Hamidou, Gianni La Rocca, Purdey Lombet, Makenzy Lombet, Donovan Nizet, Louise Manteau, Frédéric Moraine, Amina Lafquiri, Antonella Meco, Chloé Petit, Hélène Dereppe, Martine Frison, Claude Bays, Melvil Rolin, Jack Rome, Sébastien Andres, Grégory Carnoli, Ysma Sermon-Daï.
Release
03.04.2024
Release NL
01.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Paloma Sermon-Daï | Scenario: Paloma Sermon-Daï | Cast: Purdey Lombet (Purdey), Makenzy Lombet (Makenzy), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2023

Ergens achteraf in België staan twee tieners er alleen voor. De alcoholische moeder van Purdey en Makenzy is er namelijk vaker niet dan wel. Tijdens de zomer schipperen broer en zus daarom tussen het al vroeg nemen van hun verantwoordelijkheid voor het huishouden en gebruikelijkere tienerzaken. Terwijl Makenzy zich bezighoudt met rondhangen en het stelen van fietsen, hoopt de bijna achttienjarige Purdey op een baantje in de stad zodat ze een woning voor haarzelf en haar broer kan betalen. Want ondanks hun verschillen moeten ze het samen zien te rooien.

Als sociaal geëngageerd drama heeft Il Pleut dans la Maison een welbekend uitgangspunt, maar filmmaker Paloma Sermon-Daï slaagt erin haar eigen stempel daarop te drukken. Haar eerste fictiefilm komt oprecht over, vooral dankzij de casting. Net als in een eerdere kortfilm spelen haar familieleden Purdey en Makenzy Lombet zichzelf. De twee komen naturel over in hun doen en laten. Ze vitten regelmatig op elkaar, maar zelfs tijdens hun irritaties helpen ze elkaar wanneer nodig. Beiden ogen zowel jong als doorleefd. Van hun gezichten straalt de afwezigheid van de moeder af.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Il Pleut dans la Maison Nieuwsberichten