Un P'tit Truc en Plus
Begeeft zich op glad ijs, maar dankzij het hart op de juiste plaats worden pijnlijke toestanden voorkomen.
play

7,0 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
99 Min Frankrijk

Om aan de politie te ontsnappen, zoeken een zoon en zijn vader hun toevlucht in een zomerkamp voor jongvolwassenen met een handicap. Daar doen ze zich voor als een bewoner en zijn opvoeder. Het is het begin van problemen en een wonderlijke ervaring die hen voor altijd zal veranderen.

Alt titel
A Little Something Extra
Regie
Artus
Cast
Clovis Cornillac, Marie Colin, Alice Belaïdi, Artus, Marc Riso, Céline Groussard, Gad Abecassis, Ludovic Boul, Stanislas Carmont, Thibaut Conan, Mayane Sarah El Baze, Théophile Leroy, Boris Pitoëff, Sofian Ribes, Arnaud Toupense, Benjamin Vandewalle, Grégoire Le Du, Noam Mouhib Fréville.
Budget
$ 6.400.000
Opbrengst
$ 68.000.000
Release
18.04.2024
Release NL
01.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Artus | Scenario: Artus, Mila Mauger, Clément Marchand | Cast: Artus (Paulo/Sylvain), Clovis Cornillac (Lucien), Alice Belaïdi (Alice), Theophile Leroy (Baptiste), Ludovic Boul (Ludovic), Marie Colin (Marie), Stanislas Carmont (Alexandre), Arnaud Toupense (Arnaud), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2024

De Franse komedie Un P'tit Truc en Plus begeeft zich op glad ijs door zich te wagen aan het onderwerp verstandelijke beperking. Jawel, dat is de term die we gebruiken, want iemand 'geestelijk gehandicapt' noemen kan echt niet meer en 'mensen met een uitdaging' klinkt niet alleen eufemistisch maar zelfs betuttelend. Helemaal link wordt het wanneer een van de hoofdpersonen zo'n beperking faket. Een zomerkamp voor mensen met een beperking blijkt namelijk het ideale onderduikadres voor twee juwelendieven.

Paulo en zijn vader Lucien, bijgenaamd La Fraise ('de aardbei'), beroven de lokale juwelenboer. Helemaal vlekkeloos verloopt de misdaad niet, want wanneer Paulo zijn masker aftrekt ziet iemand zijn gezicht. Vluchtend voor de politie komt het tweetal langs een bus die op het punt staat te vertrekken naar een vakantieoord voor verstandelijk beperkte mensen, maar nog even wacht op ene Sylvain. Paulo en zijn vader besluiten zich voor te doen als deze laatkomer en diens begeleider.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Un P'tit Truc en Plus Nieuwsberichten