Love & Revolution
Het drama van een moeder die moeite heeft haar homoseksuele zoon te accepteren bevat een te hoge dosis feelgood.
play

7,3 details

  • 106 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Spanje
106 Min Spanje

Sevilla, 1977. Reme is trots dat haar zoon Miguel de eerste in de familie zal zijn die naar de universiteit gaat. Maar wat Miguel echt wil, is artiest worden en zingen in een populaire televisiecompetitie. In een tijd waarin homoseksualiteit in Spanje een misdaad is, zal Reme ontdekken wie de nieuwe vrienden van haar zoon zijn: de opkomende Andalusische LGTBI-beweging, die paradoxaal genoeg is ontstaan in de schoot van de kerk.

Alt titel
Estoy Amando Locamente
Regie
Alejandro Marín
Cast
Ana Wagener, Jesús Carroza, Manuel Morón, Oriol Vila, Omar Banana, Alba Flores, Alex de la Croix, Pepa Gracia, Mari Paz Sayago, María Cabrera, Lola Buzón, La Dani, Carmen Orellana, Eloína Marcos, Carlos Bernardino, Ignacio de la Puerta, Antonio Romero, Iván Hermés.
Release
01.08.2024
Release NL
01.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Alejandro Marin | Scenario: Carmen Garrido, Alejandro Marin | Cast: Ana Wagener (Reme), Omar Banana (Miguel), Alba Flores (Lole), Jesús Carroza (padre Manolo), La Dani (Dani), Carmen Orellana (Maca), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2023

Toen de fascistische dictator Francisco Franco steirf in 1975 stierf, werd de overgang naar een democratie eindelijk mogelijk voor Spanje. Maar een aantal wetten bleef onveranderd omdat het land doordrongen was van conservatieve en extreemrechtse ideeën. Zo werden homoseksuelen en transmensen beschouwd als ernstig zieken en criminelen. Onder de Sociaalrisicowet werden in 1977 nog steeds leden van de lhbtqia+-gemeenschap opgepakt, maandenlang opgesloten en veroordeeld. Dit gegeven had kunnen worden benut voor een sterk drama, maar debuterend regisseur Alejandro Marin dompelt het in Love & Revolution onder in een feelgoodmarinade.

Het was een goed idee van Marin om zijn sociale tragikomedie op te hangen aan een ongebruikelijk hoofdpersonage. Meestal volg je de lijdensweg van de homoseksueel, maar in Marins film staat die van zijn moeder centraal. Voor de zestigjarige weduwe Reme is haar zeventienjarige zoon Miguel haar alles, ook al heeft ze het moeilijk met zijn 'onmannelijke gedrag'. Ze voelt plaatsvervangende schaamte wanneer macho's hem uitlachen en vrouwen over hem roddelen. Maar zolang hij zijn examen voor de universiteit aflegt en zich niet te belachelijk maakt, kan ze daarmee leven.

videotrailers & clips