Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 11 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. 'Strang Darling' en Nederlandse topfilm 'Witte Flits'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Strange Darling (2023)
Regie: JT Mollner | Cast: Willa Fitzgerald, Kyle Gallner, Barbara Hershey, Ed Begley Jr. | Onze recensie
Een meedogenloze man volgt een gewonde vrouw door de wildernis van Oregon. De vrouw doet haar best om haar aanvaller te slim af te zijn, maar met elk gespannen moment wordt ze zwakker en minder capabel. Het is slechts een kwestie van tijd voordat deze man zijn prooi te pakken heeft.



Witte Flits (2024)
Regie: Laura Hermanides | Cast: Renée Soutendijk, Raymond Thiry, Sanne den Hartogh, Ziarah Janssen | Onze recensie
Rick lijdt al ruim twintig jaar aan zware psychische problemen. Na een jarenlang traject krijgt hij toestemming voor euthanasie. Zijn ouders Aagje en Toon worstelen met hun complexe gevoelens van twijfel, schuld, onmacht en immense liefde voor hun zoon.



Firebrand (2023)
Regie: Karim Aïnouz | Cast: Alicia Vikander, Junia Rees, Ruby Bentall, Bryony Hannah | Onze recensie
Katherine Parr, de zesde vrouw van koning Hendrik VIII, wordt tot regentes benoemd terwijl haar man in het buitenland strijdt. Wanneer de koning terugkeert, steeds zieker en paranoïde, moet Katherine vechten voor haar eigen overleving.



Blur: Live at Wembley Stadium (2024)
Regie: Toby L. | Cast: Damon Albarn, Graham Coxon, Phil Daniels, Alex James
Een cinematische concertfilm die de historische show van de band uit 2023 vereeuwigt. Tijdens deze show speelde blur hun iconische en geliefde nummers voor 150.000 fans in een overweldigend, once-in-a-generation optreden dat uitmuntende 5-sterren recensies opleverde.



Slingshot (2024)
Regie: Mikael Håfström | Cast: Casey Affleck, Laurence Fishburne, Emily Beecham, Tomer Capone | Onze recensie
Drie astronauten vatten een jarenlange missie aan naar Titan, een maan rond Saturnus. Het is een riskante operatie, want een slechte manoeuvre kan het team evengoed naar de verre ruimte katapulteren. Bovendien verliest een teamlid stilaan de greep op de realiteit.



Handling the Undead (2024)
Regie: Thea Hvistendahl | Cast: Bjørn Sundquist, Renate Reinsve, Dennis Østry Ruud, Bente Børsum | Onze recensie
Op een hete zomerdag wordt Oslo omringd door een vreemd elektrisch veld. Alle elektronica slaat op hol tot de chaos opeens weer voorbij is. De gebeurtenis blijkt pas overleden personen uit hun dood te hebben gewekt. Drie rouwende families die opeens weer tegenover hun geliefden staan, proberen te begrijpen wat deze terugkeer betekent én of ze nog wel echt de personen zijn zoals ze die kenden.



One Hand Clapping (1974)
Regie: David Litchfield | Cast: Geoff Britton, Howie Casey, Geoff Emerick, Denny Laine
Gefilmd tijdens vier dagen in Abbey Road Studios in augustus 1974, terwijl Paul McCartney en Wings werken aan het album One Hand Clapping. De documentaire geeft inzicht in de innerlijke werking van de band en bevat uitvoeringen van nummers van Wings, intieme beelden van de band terwijl ze rondhangen in de studio en fragmenten van audio-interviews.



Weekend in Taipei (2024)
Regie: George Huang | Cast: Luke Evans, Sung Kang, Lun-Mei Gwei, Virginia Chien | Onze recensie
John Lawlor is een doorgewinterde DEA-agent die volledig opgaat in zijn werk. Er is geen slechterik die hij niet kan stoppen, niets dat hij niet wil opofferen om een zaak af te ronden. Joey Kwang is een transporteur in Taipei. Ze rijdt snel, denkt snel, is moeilijk op te sporen en ze is onmogelijk te vangen. Dit tweetal is verliefd op elkaar geworden, maar ze zijn ook uit elkaar gescheurd door misdaad en corruptie. Vijftien jaar later zet het lot John en Joey op een ramkoers tijdens een weekend in Taipei.



Emmanuelle (2024)
Regie: Audrey Diwan | Cast: Naomi Watts, Jamie Campbell Bower, Noémie Merlant, Will Sharpe | Onze recensie
Emmanuelle vertrekt voor een zakenreis naar Hong Kong. Ze raakt meteen in de ban van de betoverende sfeer van de wereldstad en ze ontmoet er Kei, een mysterieuze man die haar steeds weer ontglipt. Tijdens deze reis ontdekt ze de onverkende facetten van haar eigen sensualiteit en verlangens en herdefinieert ze haar begrip van intimiteit en vrijheid.



Poison (2024)
Regie: Désirée Nosbusch | Cast: Tim Roth, Trine Dyrholm | Onze recensie
Jaren na hun scheiding ontmoeten een man en een vrouw elkaar weer op een begraafplaats. De aanleiding voor hun ontmoeting is de herbegrafenis van hun kind, omdat er gif in de bodem is aangetroffen. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen blijkt hoe ernstig het grote verlies hun levens heeft vergiftigd.



Hanna y los monstruos (2023)
Regie: Lorena Ares | Cast: Pep Papell, Savannah Fort, Anna Orra, Oriol Rafel
Monsterville wordt bewoond door monsters die er genoeg van hebben om tussen de mensen te leven. Maar op een dag slaagt mensenkind Hanna erin om het dorp te betreden. Na de eerste schrik moeten de monsters het opnemen tegen ergere vijanden: Gargoyle en Cyclops, twee monsters die Hanna willen gebruiken om elk contact met de buitenwereld voorgoed af te sluiten, met het risico dat Hanna voor altijd gevangen zit in Monsterville.



NieuwsFilm

meest populair