Deze 6 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 6 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'Transformers One' en 'The Substance'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Transformers One (2024)
Regie: Josh Cooley | Cast: Chris Hemsworth, Brian Tyree Henry, Scarlett Johansson, Keegan-Michael Key | Onze recensie
Het oppervlak van planeet Cybertron is een mysterieuze en gevaarlijke plek waar jonge transformers niet mogen komen. Onder de aardkorst hebben Orion Pax en D-16, die de kracht niet bezitten om te transformeren, nochtans voldoende vrijheid om te werken en bij te dragen aan hun samenleving. Als ze toch naar het verboden oppervlak trekken, stuiten ze op gemechaniseerde dieren en plantachtige wezens. Hun leven verandert daarnaast volkomen na een ontmoeting met Alpha Trion, die hen leert hoe ze hun lichamen kunnen omvormen tot voertuigen.



The Substance (2024)
Regie: Coralie Fargeat | Cast: Margaret Qualley, Demi Moore, Dennis Quaid, Hugo Diego Garcia | Onze recensie
Met de Substantie wordt een nieuw product op de markt gebracht dat iemand in staat stelt om op elk vlak een betere versie van zichzelf te maken. Ook is het mogelijk om deze versie zowel jonger als mooier te verkrijgen. Daartegenover staat dat je jouw tijd moet verdelen; een week voor de ene persoon en een week voor de andere. Zolang dit evenwicht gerespecteerd wordt, kan niets fout gaan. Of toch?



Goebbels and the Führer (2024)
Regie: Joachim Lang | Cast: Robert Stadlober, Fritz Karl, Franziska Weisz, Thomas Anton | Onze recensie
Vanaf de annexatie van Oostenrijk in maart 1938 doet de krachtige propagandamachine van Joseph Goebbels zijn werk. Het beleid van de nationaalsocialisten vindt op ongekend niveau bijval. Als duidelijk wordt dat Hitler vastbesloten is Europa in een barbaarse oorlog te storten, ziet Goebbels zich gedwongen zijn strategie - tot dan gericht op veiligheid - te veranderen. Hij wil niet uit de gratie te raken bij de dictator die hij verafgoodt en richt zich op het radicaliseren van de aanhang en het misleiden van het Duitse volk met onder meer antisemitische films zoals De Eeuwige Jood. Tot aan de ondergang van nazi-Duitsland in mei 1945 blijft Goebbels wanhopig vechten voor het imago van het fascisme.



Langue Étrangère (2024)
Regie: Claire Burger | Cast: Lilith Grasmug, Josefa Heinsius, Nina Hoss, Chiara Mastroianni | Onze recensie
De Franse Fanny gaat op taaluitwisseling naar Duitsland. In Leipzig ontmoet ze haar penvriendin Lena, die even oud is als zij en die graag betrokken wil raken bij politiek activisme. Om indruk te maken op Lena verzint de nogal verlegen en teruggetrokken Fanny een ander leven voor zichzelf, maar raakt al snel verstrikt in haar bedrog.



Sisterhood (2023)
Regie: Nora el Hourch | Cast: Leah Aubert, Médina Diarra, Salma Takaline, Oscar Al Hafiane | Onze recensie
De vijftienjarige vriendinnen Djeneba, Zineb en Amina zijn onafscheidelijk. Nadat een van hen wordt aangevallen, publiceren ze een video op sociale media waarin ze de identiteit van de dader bekendmaken. De video lokt heel wat publieke verontwaardiging uit, waardoor de drie vriendinnen voor een moeilijke keuze staan: bezwijken onder de druk of hun strijd voortzetten.



The Beautiful Summer (2023)
Regie: Laura Luchetti | Cast: Yile Yara Vianello, Deva Cassel, Nicolas Maupas, Alessandro Piavani | Onze recensie
De jonge Ginia is net vanuit het platteland naar Turijn verhuisd. Op zoek naar avontuur ontdekt ze de schitterende wereld van kunstenaars en begint ze een affaire met een schilder. Amelia, het model dat haar meeneemt naar de Boheemse wijken, is sensueel, vrij en anders dan iedereen die ze ooit heeft ontmoet. Tijdens deze mooie zomer geeft Ginia zich over aan haar eerste grote liefde en viert ze de moed om echt zichzelf te zijn.



NieuwsFilm

meest populair