Sisterhood
bioscoop release

Sisterhood (2023)

Tienermeisjes protesteren tegen grensoverschrijdend gedrag met een video die viraal gaat.
play

6,7 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • Marokko
101 Min Frankrijk

De vijftienjarige vriendinnen Djeneba, Zineb en Amina zijn onafscheidelijk. Nadat een van hen wordt aangevallen, publiceren ze een video op sociale media waarin ze de identiteit van de dader bekendmaken. De video lokt heel wat publieke verontwaardiging uit, waardoor de drie vriendinnen voor een moeilijke keuze staan: bezwijken onder de druk of hun strijd voortzetten.

Alt titel
HLM Pussy
Regie
Nora el Hourch
Cast
Leah Aubert, Médina Diarra, Salma Takaline, Oscar Al Hafiane, Amélia Lacquemant, Bérénice Bejo, Mounir Margoum, Adam Hafsia, Hind Faiz, Paulin Gautier, Steve Achiepo, Zohra Bouabid, Eric de Montalier, Sylvain Baumann, Rachid Moura, Jean Boissery, Ilies Kadri, Marvin Dubart.
Budget
$ 2.500.000
Release
06.03.2024
Release NL
19.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Nora el Hourch | Scenario:Norah el Hourch, Eleonore Gurrey, Sara Wikler) | Cast: Leah Aubert (Amina), Médina Diarra (Djeneba), Salma Takaline (Zineb), Bérénice Bejo (Chantal), Mounir Margoum (Ahmed), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2024

De drie hartsvriendinnen Amina (bijnaam: de gek), Djeneba (bijnaam: de bruut) en Zineb (bijnaam: de non) zijn sinds hun kindertijd onafscheidelijk. Hun leven speelt zich af op de middelbare school in een Franse buitenwijk, waar ze meer dan genoeg hebben aan elkaar. Op hun Instagramaccount noemen ze zichzelf trots HLM Pussy. Ze zijn in alle opzichten melige meisjes van vijftien. Als Zak, de beste vriend van Zinebs broer, ineens handtastelijk wordt, verzinnen de vriendinnen een list om zijn wangedrag te bewijzen. Kan hun vriendschap dat doorstaan?

Het Franse filmdebuut van Norah El Hourch is strak en soepel. Het camerawerk zit dicht op de huid van de personages en is expres rommelig, waardoor je net als de pubermeisjes het gevoel bekruipt dat je nog enigszins het overzicht mist. Hourch brengt het leven op de middelbare school op een herkenbare en indringende wijze tot leven, met een mengeling van vrolijkheid en vijandigheid die de vriendinnen ervaren. De drie vriendinnen zijn niet op hun achterhoofd gevallen en hebben de nodige bravoure. Ze geven een grote mond terug als het nodig is.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Sisterhood Nieuwsberichten