La Bella Estate
bioscoop release

La Bella Estate (2023)

Gekunsteld drama toont weinig durf om in de personages te duiken.
play

6,0 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Italië
112 Min Italië

De jonge Ginia is net vanuit het platteland naar Turijn verhuisd. Op zoek naar avontuur ontdekt ze de schitterende wereld van kunstenaars en begint ze een affaire met een schilder. Amelia, het model dat haar meeneemt naar de Boheemse wijken, is sensueel, vrij en anders dan iedereen die ze ooit heeft ontmoet. Tijdens deze mooie zomer geeft Ginia zich over aan haar eerste grote liefde en viert ze de moed om echt zichzelf te zijn.

Alt titel
The Beautiful Summer
Regie
Laura Luchetti
Cast
Yile Yara Vianello, Deva Cassel, Nicolas Maupas, Alessandro Piavani, Adrien Dewitte, Cosima Centurioni, Gabriele Graham Gasco, Anna Bellato, Andrea Bosca, Brixhilda Shqalsi, Marilina Succo, Matteo Accardi, Chiara Turetta, Federico Calistri, Leonardo Conte, Alicia Edyta Frydrysiak, Salvatore Zito.
Release
24.08.2023
Release NL
19.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Laura Luchetti | Scenario: Laura Luchetti | Cast: Yile Yara Vianello (Ginia), Deva Cassel (Amelia), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2023

De Italiaanse zomer van 1938 verloopt zorgeloos in La Bella Estate, gebaseerd op de gelijknamige roman van Cesare Pavese. De jonge Ginia ontmoet de zelfstandige Amelia en komt via haar in aanraking met bohemien schilders. Er gaat een wereld voor haar open waarin ze zichzelf en de liefde ontdekt, die ze in afwijking van het boek nu voor Amelia voelt. Door die aanpassing ligt een link voor de hand met het hedendaagse fascisme van Giorgia Meloni die lhbtqia+-rechten beperkt, maar maker Laura Luchetti toont meer interesse in Ginia's vorming.

Ondanks de situering bedreigen de fascisten de relatie niet. Ginia sluit het raam voor een speech van Mussolini, net zoals de film zich afsluit voor de sociale implicaties van haar seksualiteit. Wanneer het stel sensueel danst op een dorpsfeest ondervinden ze daar geen consequenties van. De twee kunnen het al vanaf het eerste moment goed met elkaar vinden. Daardoor komt de spanning die hun liefde teweegbrengt vooral tot uiting in Ginia's verhouding tot haar broer, omdat haar werk en familieleven eronder lijden. Alleen krijgen bepaalde wendingen geen vervolg, zoals het vergeten van haar verjaardagsfeest thuis, omdat ze deze met de schilders vierde.

videotrailers & clips