Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 8 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'A Quiet Place: Day One'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

A Quiet Place: Day One (2024)
Regie: Michael Sarnoski | Cast: Joseph Quinn, Lupita Nyong'o, Alex Wolff, Djimon Hounsou
Sam is voor een dagje in New York. Net dan wordt de aarde overspoeld met buitenaardse wezens. Sam kruist het pad van Eric met wie ze deze nieuwe realiteit poogt te overleven.



Just the Two of Us (2023)
Regie: Valérie Donzelli | Cast: Virginie Efira, Melvil Poupaud, Dominique Reymond, Romane Bohringer | Onze recensie
Wanneer Blanche Gregoire ontmoet, denkt ze haar ware liefde gevonden te hebben. Al snel stort ze zich in hun gepassioneerde relatie, de waarschuwingen van haar familie en tweelingzus Rose negerend. Maar ze raakt daardoor ook meer en meer verstrikt in de greep van de bezitterige Gregoire. Blijft Blanche zijn slachtoffer of overwint ze haar schaamte en bevrijdt ze zich uit de greep van haar steeds gevaarlijkere echtgenoot? Gebaseerd op het boek De Liefde en de Wouden van Eric Reinhardt.



Explanation for Everything (2023)
Regie: Gábor Reisz | Cast: Adonyi-Walsh Gáspár, István Znamenák, András Rusznák, Rebeka Hatházi | Onze recensie
Het is zomer in Boedapest als Ábel zich moet focussen op zijn eindexamens. Zijn liefde voor beste vriendin Janka houdt hem echter van zijn werk. Janka zelf is enkel bezig met haar onbeantwoorde liefde voor haar getrouwde geschiedenisleraar, die op zijn beurt verwikkeld is in een strijd met Ábels conservatieve vader. De spanningen van een gepolariseerde samenleving worden onverwachts duidelijk als Ábels eindexamen het middelpunt van een nationaal schandaal wordt.



Showing Up (2022)
Regie: Kelly Reichardt | Cast: Michelle Williams, Hong Chau, André 3000, Todd-o-Phonic Todd | Onze recensie
De beeldhouwer Lizzie staat op het punt een tentoonstelling op poten te zetten. Deze zal wellicht een grote impact hebben op haar verdere carrière en wordt geïnspireerd door haar chaotische levensstijl. In de aanloop naar de expositie poogt Lizzie een balans te vinden tussen haar werk en haar persoonlijke leven.



Animalia (2023)
Regie: Sofia Alaoui | Cast: Oumaima Barid, Mehdi Dehbi, Fouad Oughaou, Souad Khouyi | Onze recensie
Wanneer Marokko vanwege mysterieuze gebeurtenissen in een noodtoestand terechtkomt, staat de hoogzwangere Itto er ineens alleen voor. In een wereld die plots niet meer vertrouwd voelt, verliest ze onderweg niet alleen haar familie en privileges maar ook de connectie met haar geloof, identiteit en klasse. Wanneer de bovennatuurlijke storm in het Atlasgebergte gaat liggen, ontdekt Itto dat haar wereld voorgoed veranderd is.



Palingdans (2024)
Regie: Hans Dortmans | Onze recensie
De afgelopen eeuwen is het niet gelukt het mysterie van de reproductiecyclus van de paling te doorgronden. Uit een expeditie naar de geboortegrond van de paling en een experiment om paling in een laboratorium te kweken, blijkt dat we veel moeite doen om dat mysterie te ontrafelen. Met de ophanden zijnde ontknoping van het voortplantingsgeheim zullen we eindelijk onze consumptie van de paling zeker stellen. Of zal onze overheersing van natuur de oervis verder bedreigen?



Swimming Home (2024)
Regie: Justin Anderson | Cast: Mackenzie Davis, Christopher Abbott, Ariane Labed, Nadine Labaki
Wanneer Isabel en haar familie bij hun vakantievilla aankomen, vinden ze Kitti naakt drijvend in het zwembad. Geheel onverwacht nodigt Isabel deze vreemdeling uit om te blijven. Kitti blijkt botanist te zijn en verzamelt giftige planten. Haar aanwezigheid zet de verhouding tussen Isabel en haar man Joe op scherp. Als de temperatuur stijgt en de spanningen verder oplopen, verandert de zonovergoten vakantie van het gezin in een hachelijk schouwspel waarbij verborgen gevoelens niet langer onderdrukt kunnen blijven.



Amor y matemáticas (2022)
Regie: Claudia Sainte-Luce | Cast: Roberto Quijano, Daniela Salinas, Diana Bovio, Marco Alfonso Polo Guerra
Voor Billy liggen de gloriedagen als lid van een boysband ver achter zich. Hij leeft nu een monotoon bestaan als een getrouwde man in een Mexicaanse voorstad. Een ontmoeting met een fan van het eerste uur doet hem twijfelen over de levenskeuzes die hij heeft gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair