Amor y matemáticas
Liefde valt niet te berekenen in deze zwarte komedie over de Mexicaanse middenklasse.
play

6,9 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Mexico
85 Min Mexico

Voor Billy liggen de gloriedagen als lid van een boysband ver achter zich. Hij leeft nu een monotoon bestaan als een getrouwde man in een Mexicaanse voorstad. Een ontmoeting met een fan van het eerste uur doet hem twijfelen over de levenskeuzes die hij heeft gemaakt.

Alt titel
Love and Mathematics
Regie
Claudia Sainte-Luce
Cast
Diana Bovio, Roberto Quijano, Daniela Salinas, Marco Alfonso Polo Guerra, Homero Guerra, Raffy Hdz, Jessica Mendiolea, Rosa Maria Rojas.
Release
11.04.2024
Release NL
27.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Claudia Sainte-Luce | Scenario: Adriana Pelusi | Cast: Roberto Quijano (Billy), Daniela Salinas (Lucia), Diana Bovio (Mónica), Marco Alfonso Polo Guerra (Daniel), Homero Guerra (Pablo), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2022

Billy heeft een vrouw, baby en hondje en woont in een mooie eengezinswoning in Monterrey, Mexico. Nou ja, het hondje is van zijn vrouw. Billy heeft een hekel aan het beest en eigenlijk ook aan zijn huidige leven. Ooit was hij (het minst populaire) lid van de boyband Equinoccio, maar Billy zit nu volledig vastgeroest in de sleur van boodschappen doen, etentjes met nieuwe buren en natuurlijk dat vermaledijde hondje uitlaten. Op een avond is het genoeg en zet hij een keten van gebeurtenissen in gang die zijn leven langzaam maar zeker op z'n kop zet. Tijd voor iets nieuws... misschien.

Amor y Matemáticas is een prima satire over een man die een zetje van de omstandigheden nodig heeft om zijn leven een andere richting te geven of dat in ieder geval te overwegen. Billy haalt zijn gitaar uit de kast, sluit zich op in de badkamer en probeert een nummer te voltooien waar hij in zijn jonge jaren aan was begonnen. Het gaat over een liefde die niet in een formule te vatten is en die exponentieel blijft groeien. Maar wie bezingt Billy in dit liedje?

videotrailers & clips