L'amour et les forêts
Geloofwaardige psychologische thriller over hoe een vrouw verstrikt raakt in het web van haar possessieve partner.
play

6,6 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Wanneer Blanche Gregoire ontmoet, denkt ze haar ware liefde gevonden te hebben. Al snel stort ze zich in hun gepassioneerde relatie, de waarschuwingen van haar familie en tweelingzus Rose negerend. Maar ze raakt daardoor ook meer en meer verstrikt in de greep van de bezitterige Gregoire. Blijft Blanche zijn slachtoffer of overwint ze haar schaamte en bevrijdt ze zich uit de greep van haar steeds gevaarlijkere echtgenoot? Gebaseerd op het boek De Liefde en de Wouden van Eric Reinhardt.

Alt titel
Just the Two of Us
Regie
Valérie Donzelli
Cast
Virginie Efira, Melvil Poupaud, Dominique Reymond, Romane Bohringer, Virginie Ledoyen, Marie Rivière, Nathalie Richard, Philippe Uchan, Laurence Côte, Bertrand Belin, Zoé Lenoir, Lucien Thunin, Guang Huo, Mederic Bourlat, Salif Cissé, Solenn Le Couviour, Violette Serieys, Kouyaté Carmen.
Budget
$ 6.300.000
Opbrengst
$ 5.071.491
Release
24.05.2023
Release NL
27.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Valérie Donzelli | Scenario: Audrey Diwan, Valérie Donzelli | Cast: Virginie Efira (Blanche Renard, Rose Renard), Melvil Poupaud (Grégoire Lamoureux), Dominique Reymond (advocaat), Romane Bohringer (Delphine), Virginie Ledoyen (Candice), Marie Rivière (moeder van Blanche en Rose), e.a. | Speelduur: 105 minuten. | Jaar: 2023

Sinds het #MeToo-tijdperk losbarstte, worden we bedolven onder uitstekende en soms ook zwakke films waarin vrouwen misbruikt en mishandeld worden. Ze voelen vaak aan als een verzwegen realiteit die eindelijk in de openbaarheid komt. De Franse productie L'Amour et les Forêts is een nieuw verhaal over hoe verstikkend toxische mannelijkheid kan zijn, maar deze keer verpakt als een psychologische thriller waarin het geweld niet direct zichtbaar is. De man in kwestie reageert namelijk niet als een bullenbak, wel als een charmante cobra die de zwakheden van zijn partner heel goed kent.

L'Amour et les Forêts mag dan gebaseerd zijn op een recente roman, oppervlakkig bekeken heb je dit verhaal meer dan eens gezien. Denk aan Gaslight met Ingrid Bergman en Sleeping with the Enemy met Julia Roberts. Die films waren vooral typische thrillers waarin de vrouw het slachtoffer wordt van een monsterlijke partner. De makers hadden geen interesse in de menselijkheid van de bad guy en de vrouw werd meestal op het laatste nippertje gered door een andere, meer goedhartige man. L'Amour et les Forêts wil een realistischer en moderner beeld schetsen en vermijdt zoveel mogelijk de genreclichés.

videotrailers & clips