Palingdans

Palingdans (2024)

Verrassend intrigerende documentaire over de mysterieuze voortplanting van een glibberend dier.
play

8,1 details

  • 72 Min
  • Documentaire
  • Nederland
72 Min Nederland

De afgelopen eeuwen is het niet gelukt het mysterie van de reproductiecyclus van de paling te doorgronden. Uit een expeditie naar de geboortegrond van de paling en een experiment om paling in een laboratorium te kweken, blijkt dat we veel moeite doen om dat mysterie te ontrafelen. Met de ophanden zijnde ontknoping van het voortplantingsgeheim zullen we eindelijk onze consumptie van de paling zeker stellen. Of zal onze overheersing van natuur de oervis verder bedreigen?

Regie
Hans Dortmans
Release
27.06.2024
Release NL
27.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Dortmans | Scenario: Hans Dortmans| Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2024

Documentaire researcher, regisseur en scenarist Hans Dortmans maakt een documentaire over een dier dat hem enorm boeit. De paling. Ja, de paling. Misschien niet een onderwerp waar je nu direct meer over wilt weten, maar stel je open en er gaat een wereld vol mysterie voor je open. Palingdans neemt je mee op leerzame wereldreis.

"Vettig, kronkelend en levend in de donkere modder van slootjes, rivieren en plassen. Ongrijpbaar en raadselachtig. Niemand weet waar hij vandaan komt." Het zijn de eerste zinnen die via de voice-over van de documentaire Palingdans klinken. Klassieke muziek benadrukt de mysterieuze sfeer die aan het begin van de film wordt neergezet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Palingdans Nieuwsberichten