Seksleven van palingen prachtig in beeld gebracht in deze intrigerende docu

Seksleven van palingen prachtig in beeld gebracht in deze intrigerende docu

Nu de paling met uitsterven wordt bedreigd, krijgt de zoektocht naar het mysterie van zijn voortplanting een nieuwe dimensie.

Een documentaire over vissen wordt niet heel vaak gemaakt. Een documentaire over het seksleven van palingen wordt al helemaal niet vaak gemaakt, maar na het zien van Palingdans zul je afvragen waarom we niet vaker het water induiken met een camera.

Palingdans is het nieuwe project van de Nederlandse researcher en regisseur Hans Dortmans. Eerder maakte hij al de film Goddelijk varken over de dubbelzinnigheid van onze relatie met dieren.

Synopsis
Eeuwenlang is het niet gelukt. Maar nu de paling met uitsterven bedreigd wordt, krijgt de zoektocht naar het mysterie van haar voortplanting een nieuwe urgentie. Met een expeditie naar de Sargassozee en een laboratorium in Volendam tracht een kleurrijk gezelschap dit raadsel op te lossen. Geeft de paling zijn geheim prijs om gered te worden?

In Japan, waar de 'unagi' ongekend populair is, is palingliefhebber Kenichi volledig in de ban geraakt van het raadselachtige dier. Met nog niet eerder vertoonde onderwateropnamen brengt de film een ode aan het verborgen en sierlijke (seks)leven van dit ongrijpbare dier.

Mysterieus
In de trailer zien we dat dit een wonderlijke documentaire gaat worden die een onderwaterwereld voor ons zal openen.


Palingdans is vanaf 27 juni te zien in geselecteerde filmhuizen.

NieuwsFilm

meest populair