Deze 14 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 14 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'Smile 2' en 'Emilia Pérez'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Smile 2 (2024)
Regie: Parker Finn | Cast: Naomi Scott, Kyle Gallner, Drew Barrymore, Rosemarie DeWitt
De zangeres Skye Riley kan rekenen op een grote groep fans. Op een dag krijgt ze thuis verontrustend bezoek van Lewis. Deze kampt met een bovennatuurlijk en kwaadaardige kracht die hem achterna lijkt te zitten. Diezelfde avond komt hij te overlijden en is Rileys leven nooit meer hetzelfde. Overal waar zij komt, wordt ook zij nu achtervolgd door deze vreselijke kracht.



Emilia Pérez (2024)
Regie: Jacques Audiard | Cast: Zoe Saldana, Karla Sofía Gascón, Selena Gomez, Adriana Paz | Onze recensie
De advocate Rita is werkzaam voor een groot bedrijf waar haar talenten worden onderbenut. Op een dag krijgt ze het aparte voorstel om een gevreesde kartelleider te helpen verdwijnen opdat hij een nieuw leven kan beginnen. De man beraamt het plan om een geslachtsoperatie te ondergaan en eindelijk de vrouw te worden die hij al jarenlang wil zijn.



De Mannenmaker (2024)
Regie: Jamel Aattache | Cast: Georgina Verbaan, Katja Schuurman, Huub Smit, Melissa Drost | Onze recensie
Anne is een zogenaamde mannenmaker: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op en transformeert die tot een gewild exemplaar. Als haar missie volbracht is, verbreekt ze de relatie en stort ze zich weer op de volgende man. Haar leven verandert wanneer ze gevoelens ontwikkelt voor een van haar projecten.



Bambi, l'histoire d'une vie dans les bois (2024)
Regie: Michel Fessler | Cast: Mylène Farmer | Onze recensie
Al vanaf zijn geboorte is het jonge hertje Bambi ontzettend hecht met zijn moeder. Terwijl hij zich verwondert over de wereld om hem heen, leert hij van zijn moeder de belangrijkste dingen om te kunnen overleven in het bos. Bambi raakt met steeds meer dieren bevriend en ontmoet ook Feline, zijn toekomstige vriendinnetje. Maar met de komst van de herfst verandert alles.



Chicken for Linda! (2023)
Regie: Sébastien Laudenbach, Chiara Malta | Cast: Mélinée Leclerc, Clotilde Hesme, Laetitia Dosch, Estéban | Onze recensie
Paulette realiseert zich dat ze haar dochter Linda onterecht heeft gestraft. Om het goed te maken, belooft ze een kip met paprika voor haar te bereiden, ook al kan ze helemaal niet koken. Maar waar vind je een kip op een stakingsdag, als alle winkels gesloten zijn?



Crossing (2024)
Regie: Levan Akin | Cast: Mzia Arabuli, Lucas Kankava, Deniz Dumanli, Nino Karchava | Onze recensie
Lia, een gepensioneerde lerares, heeft beloofd uit te zoeken wat er met haar lang verloren nichtje Tekla is gebeurd. Wanneer Lia van Achi, een buurvrouw, hoort dat Tekla misschien in Turkije woont, gaan ze samen op zoek naar haar. In Istanbul ontdekken ze een prachtige stad vol connecties en mogelijkheden - maar zoeken naar iemand die nooit van plan was gevonden te worden is moeilijker dan ze dachten. Tot ze Evrim ontmoeten, een advocaat die vecht voor transrechten.



Woodwalkers (2024)
Regie: Damian John Harper | Cast: Emile Chérif, Johannes Degen, Lilli Falk, Martina Gedeck | Onze recensie
Carag lijkt een normale jongen, maar hij heeft een geheim: hij kan van gedaante wisselen. Hij is als poema opgegroeid in de bergen, dus leven in de mensenwereld vindt hij niet makkelijk. Pas wanneer Carag wordt toegelaten tot Clearwater High, een geheime school voor zogenaamde woodwalkers zoals hij, voelt hij zich thuis. Op school raakt hij bevriend met Holly, een brutale rode eekhoorn, en Brandon, een verlegen bizon. Die vriend kan Carag goed gebruiken, want een groep wolvenwoodwalkers is niet heel blij met een poema op hun school.



Harold and the Purple Crayon (2024)
Regie: Carlos Saldanha | Cast: Zachary Levi, Lil Rel Howery, Benjamin Bottani, Zooey Deschanel
In zijn boek kan de avontuurlijke Harold alles tot leven laten komen door het simpelweg te tekenen. Nadat hij opgroeit en zichzelf van de pagina's van het boek naar de fysieke wereld tekent, ontdekt Harold dat hij nog veel moet leren over het echte leven en dat zijn trouwe paarse krijtje meer hilarische streken kan uithalen dan hij voor mogelijk hield. Wanneer de kracht van onbeperkte verbeelding in verkeerde handen valt, zullen Harold en zijn vrienden al hun creativiteit nodig hebben om zowel de echte wereld als zijn eigen wereld te redden.



Let's Get Lost (1988)
Regie: Bruce Weber | Cast: Chet Baker, Carol Baker, Vera Baker, Paul Baker
Unieke film over het leven van Chet Baker, de legendarische muzikant met het melancholische trompetgeluid en de gehavende, melodieuze croonerstem. Van wonderboy van de West Coast Jazz in de jaren vijftig, tot de allergrootsten gerekend, en vervolgens in de val van drugs en drank getrapt, heeft hij bijna twee decennia lang een bestaan in de marge van de jazzwereld geleid.



Panda Bear in Africa (2024)
Regie: Richard Claus, Karsten Kiilerich | Cast: Mick Aerts, Maurits Delchot, Thom Hoffman, Silas Lekgoathi | Onze recensie
De avontuurlijke panda Pang verruilt China voor het Afrikaanse continent om er zijn ontvoerde beste vriend, de draak Jielong, te redden. Tijdens zijn reis ontdekt Pang een heel nieuwe wereld en komt hij oog in oog te staan met angstaanjagende nijlpaarden, achterdochtige hyena's en slimme gorilla's. Gelukkig kan Pang rekenen op nieuwe vrienden.



Horseplay (2022)
Regie: Marco Berger | Cast: Bruno Giganti, Agustín Machta, Franco de la Puente, Iván Masliah
In de hete Argentijnse zomer komt een groep vrienden samen om van de vakantie te genieten. Ze drinken, feesten en maken samen video's, maar onder de oppervlakte beginnen jaloezie en geweld op te borrelen. Een verwrongen driehoek van vrienden tussen een onderdrukte homoseksueel, een stiekem biseksuele jongen en een homofoob drijven de spanningen tot het uiterste.



Tom Petty: Heartbreakers Beach Party (2024)
Regie: Cameron Crowe | Cast: Mike Campbell, Cameron Crowe, Howie Epstein, Stan Lynch
In 2024 werden de lang verloren gewaande 16mm-rollen van Tom Petty in Cameron Crowes eerste film, Heartbreakers Beach Party, eindelijk gevonden. De klassieke documentaire uit de jaren tachtig legt Tom Petty en de band vast in 1982-1983 terwijl ze het album Long After Dark afmaken, promoten en rondtoeren.



Wow! Nachricht aus dem All (2023)
Regie: Felix Binder | Cast: Ava-Elizabeth Awe, Felix Nölle, Ronald Zehrfeld, Alwara Höfels
Billie en Dino hebben samen een radiotelescoop gebouwd. Nu ontvangen ze er vreemde signalen door - dat kunnen toch alleen maar boodschappen van buitenaardse wezens zijn? Wanneer ze anderen over de sensatie vertellen, gelooft niemand hen. Dus bezoeken ze de ESA-ruimtehaven en worden ze per ongeluk de ruimte in geschoten. Dit is het begin van een waanzinnig avontuur.



200% Wolf (2024)
Regie: Alexs Stadermann | Cast: Ilai Swindells, Elizabeth Nabben, Jennifer Saunders, Sarah Georgina
Freddy Lupin wil dolgraag de leider worden van zijn groep weerwolven, maar niemand neemt hem serieus vanwege zijn roze haar en poedelachtige uiterlijk. Wanneer hij zijn wens hardop uitspreekt, verandert hij plotseling in een weerwolf en brengt hij per ongeluk een ondeugende maangeest naar de aarde. Het is nu aan Freddy en zijn hondenvrienden om de maangeest te redden voordat hij voorgoed verdwijnt en daarmee de hele kosmische balans verstoort.



NieuwsFilm

meest populair